laszlou Creative Commons License 2006.11.24 0 0 1646

Köszönöm suvlaj, akkor figyeld a tovább fejlesztett verziót:

Nem fogok ezzel újat mondani de a ZÖLD Terroristákat is nehéz szeretni, ugyan azt csináljátok kicsiben, mint a terroristák mikor csapágygolyó, stb megoldásokra veritek... Mindenki felemelt kézzel támogatta a dolgot, egyikőtök sem ellenezte, tehát közös álláspontotok a brutalitás.

Annyi jogotok van zöldnek, természetvédőnek hívni magatokat, mint egy elmeroggyant szadistának, aki azt mondja magáról, hogy ő állatvédő, mert ugyan belerúg egy kóbor kutyába ő is mint egy állatkínzó, de kb. 10%-al kisebbet…

Mellesleg zajterhelés: képzeljétek magatok elé a következő szitut, az első részét nem lesz nehéz elképzelni, a végét meg lassan írom, hogy ti is el tudjátok olvasni…

Tehát képzeljétek el, hogy védett állatok vagytok…

Békésen legelésztek az erdőben, a távolból még alig hallhatóan közeledik valami, őzek felfigyelnek rá, készen állnak, ha baj van futás…

Egyre erősödik a hang, az őz nem tudja mi az, nem tudja, hogy mennyire zavarja egy quad (szerintetek) de ki tudja miért nem fél tőle, nem rohan el, ha csak már közelebb vagyunk hozzá, mint ahogy akár gyalog is lehetne.

Ezzel a lendülettel a quados tovább halad, majd egyszer csak megérkezik a vadász, szép csendben, hogy ne számítsatok rá, felmászik a lesre és ott qksol, várja, hogy ott legeljetek a közelében. Amikor ott vagytok felemeli a puskáját és lő! Ha célba talál, ha nem, akkor is szadista! Hallottatok már vadászpuska lövést? Akkor ugye tudjátok, hogy mennyivel zavaróbb lehet a védett állatok ezreinek, mert biztosan több ezer állat rezzen össze egyetlen lövés hirtelen hangjától, mint egy quad fokozatosan erősödő, majd gyengülő hangjátol.

Persze, szükség van a vadászokra a vadállomány miatt, de miért nem lőnek hangtompítós fegyverekkel? Persze kár ennyire elkanyarodni a témától, a quadoknak valóban kicsi a talaj terhelése, de igaz, kanyarban azért majd mindegyik kapar a fix tengely miatt. (ez apróság)

Abban természetesen igazatok van, hogy a Szalajka-völgybe és egyéb védett területeken nincs helye a quadozásnak, főként akkor, ha már annyian lesznek, mint ti.

Egyébként szerintem a gyalogtúrásokat is ki kellene tiltani az erdőkből, és csak szakképzett túravezetőkkel engedném be őket, és persze nem ingyen, a hasznot természetvédelemre fordítanám.  Az egész ügy miatt tegnap alig tudtam elaludni, rájöttem a megoldásra, az itteni szájtépés helyett fogjunk össze.

Tervem a következő:

Kössünk fegyverszünetet, lássátok be, hogy nem ránk haragudtok. Közösen szervezzünk egy GYALOGOS túrát a Szalajka – völgybe. Mi motoros cuccokban mennénk, bukósisakkal a kezünkbe, előre elkészített szórólapokkal a másik kézben megállítanánk a motorosokat (nekünk megállnának), quadosokat és a lelkükre beszélnénk, persze nem támadnánk le, hogy mi a f@szt kerestek itt, hanem elmagyaráznánk, hogy milyen hatásokkal van a környezetükre ha ott motoroznak. Higgyétek el, kár őket letámadni, akkor csak bunkó stílust várhattok tőlük és menekülést, baráti hangnemmel kell beszélni velük is, mint ahogy én is próbálok veletek.

Hasznos lenne egy ilyen túra, ne is tagadjátok, meg is ismerhetnénk egymást, igaz és 20 quados társamból csak 1-2-t ismerek, de egyúttal velük is ismerkednék.

Ami a lényeg, megmutathatnátok nekünk a természetet e ti szemszögetekből, és mutathatnátok olyan fajokat is(zöldeken kívül), amiket különösen zavar egy gépiesített járgány. Egy csapásra minden megoldódna, és persze lehet kifogásokat keresni, és folytatni a szélmalom – harcot, de abból már erősen látszana, hogy vért akartok, nem megoldást.

Véleményeket várom! Agyatlan quadosok és Zölt terrorosták szervezete jeligére

Én is elítélem a védett területen való quadozást, de nagyon szeretek quadozni :)

(ahol nem zavarok mást)

Előzmény: Törölt nick (1643)