kiscowboy Creative Commons License 2006.11.23 0 0 4993
[off]: bocs, közben lefektettem a jányom és mesét olvastam egy Benedek Elek meséskönyvből :) [/off]

én is szeretném, ha a tényeknél maradnánk...

Az Étv Kft Veolia által kinevezett menedzsmentje egy szerződés birtokában -az ők szempontjukból érthetően- cselekszik. A szerződés szerint a közületek 2006-ban 389 Ft díjat fizetnek. A szerződés szerint ehhez a díjhoz képest nekik joguk van azt kérni, hogy ezt alapul véve a képletet alkalmazva 2007-re másik díj, 410 Ft legyen. a kettőt arányítva 5,4% a különbség. Tehát lehet ezt ragozni, de -az Étv Kft szempontjából- akár a szabályk szerint is járhatnak el.

Nem ezzel van a baj. Hanem azzal, aki Érd nevében ilyen szerződést kötött, hogy ezt megteheti a szerződő partner, mert lehetőséget kapott rá a szerződésben. Ez is egy csontváz, ami most esik ki a szekrényből, mint amilyenek az utóbbi hónapokban voltak.

Tehát szerintem rossz úton jársz a 14%, majd 11,7%-al,: nem ez a baj, hanem a szerződés maga-és úgy gondolom, ebben nincs vita köztünk.

Pl abban sem, hogy előre látható volt, hogy a kivételek, amelyek a képletben korrekciós tényezőként szerepelnek, inkább szabályként fognak megjelenni a vízdíjban. Tehát nem kivétel lesz, hanem szabály.

A másik finomság, hogy ha beruházás történik, akkor ezzel automatikusan nő a vízdíj. Tehát: ha Érd a saját pénzéből beruházást eszközöl, ennek az a következménye, hogy Érd lakossága magasabb vízdíjat fizet.
Előzmény: otterlo (4990)