NJani Creative Commons License 2006.11.23 0 0 1276

takiz meg quad quad... meg kutya meg bulldog és a többiek

Szigorúan magánvélemény:

1. Amit én károsnak tartok akár a környezetre, akár a pihenni vágyó természetjárókra nézve az a quadozásnak az a formája, amikor néhányan (vagy akár egyedül is) egy 2-3 négyzetkilóméteres területen föl-alá száguldoznak. Hogy miért tartom károsnak azt már párszor leírtam

2. Ha az 1. pontban említett tevékenység arra kijelölt helyen történik, akkor tudom, hogy ott az van és nem megyek oda. Ezért tartom fontosnak a helyszínek kijelölését.

3. Az akármilyen okból lezárt területekre történő behajtást a lezárás indoklása szabályozza. Ennek a szabályozásnak kell tudni érvényt szerezni és a szabályokat be nem tartókat szankcionálni.

4. Ki kell járni, harcolni hogy a quadok egyedi jelzésekkel legyenek ellátva, mert csak így lehet a használatukra vonatkozó bármilyen előírást betartatni. Ezt viszont (az egyedi jelzés igényét) a quadosok érdekképviseletének kell kezdeményezni kellő indoklással.  Nem mellesleg ha ezt sikerülne elérni, akkor a quadok járműbesorolást is kapnának, aminek KPM előírásai vannak. Pl. nincs nyitott kipufogó meg ilyenek.

A szabályozás és a törvényi előírások betartatása alapvetően fontos, de mindennek az előfeltétele a beazonosíthatóság.

(A fentiek szigorúan NJani magánvéleménye.)

Előzmény: takiz (1254)