WooDoo Creative Commons License 2006.11.22 0 0 269

tclar:

Éppen ma vitték el azt a két járgányt, amiben az ominózus szabályzó van. Ugyanilyen állandó mágneses generátor van a fiam kocsijában is, de annál másmilyen a szabályzó, abban már van egy pici hűtőventillátor is. Biztosan megfelelő lenne a célnak ventillátoros is, majd holnap megnézem ki tudom-e szedni.

A régebbi szabályzónál egy kb. 8x12 cm méretű alu dobozban van az elektronika, természetesen gyantával kiöntve. Elég kis hűtőbordák vannak rajta ahoz képest hogy 30A van ráírva. Összesen 5 lába van, a generátortekercsekből csatlakozik bele két 2,5 mm2 keresztmetszetű vezeték, amikben váltóáram folyik, kb. 30V-ot mértem. Ezt kellene egyenirányítani, és szabályozni. A másik 3 láb közül az egyik a töltés visszajelzőre van kötve, a másik a gyújtáskapcsolótól kap 12V-ot, a harmadik meg egy 4 mm2-es vezetékkel az akku + sarujára van kötve. Ja és még az alu ház le van testelve.

Vettem egy 30A-s egyenirányítót kb. 600 ft-ért, igértek hozzá egy 12v-os trabant dinamóhoz való szabályzót, de az valami mechanikus szerkenytyű lehet, és elég furán nézhet ki.

Előzmény: tclar (268)