kiscowboy Creative Commons License 2006.11.22 0 0 4960
de azt már nem értem, mi az oka a vállalkozók ("közületek") jelentős mértékű (több mint 14 %?) vízdíj emelésének? Nem arról szólt eddig a történet, hogy garantáltan nem kerül sor inflációt meghaladó mértékű díjemelésre?

szerintem te is pontosan tudod, hogy a privatizációs szerződésben az inflációt követő vízdíj nem szerepel-az "inflációt meg nem haladó díj" csak mese volt a korábbi polgármester részéről.

Szerepel ellenben egy képlet, amely szerint-ha érvényesnek tekinti az önkormányzat a szerződést és be is akarja tartani- két dolgot tehet:

a. az ÉTV Kft által a képlet alapján kiszámolt díjakat elfogadja
b. nem fogadja el és ekkor az elfogadott díj és a javasolt díj közötti különbséget kifizeti kp-ban az ÉTV Kft-nek. (egy hasonló konstrukció miatt van per pl. az Érdhő Kft-vel is)

vannak még furcsaságok, a múltkor részt vettem a Környezetvédelmi Bizottság ülésén, ahol kiderült pl., hogy a vállalkozók a tüzivízcsap után is fizetnek alapdíjat, havonta több tízezer forintot, ráadásul a tüzivízcsap után csatorna alapdíjat is felszámol az ÉTV Kft! Szerintük ehhez joguk van.
Előzmény: otterlo (4950)