Kvadok, cross mocik, erdészeti járművek, dzsippek. Ez mind a mi, erdőben járó emberek problémája. Nem azért zavar minket, mert igazán kártékony a természetre nézve, hanem azért, mert BELEVÁJ A MI ATMOSZFÉRÁNKBA, A MI TULAJDON VILÁGUNKBA. Ellenkezik a mi saját, magánfelfogásunkkal és ezért zavar bennünket. Nekünk van egy kialakított képünk róluk, amibe ők nem férnek bele, ezért akármikor találklozunk velük, erősen irritálnak.
Ennek következtében egyből ellenségesen lépünk fel velük és nem is csodálkozunk, hogy nem részesülünk örömdús fogadtatásban.
Magyarország erdejeinek problémáját nem a kvadosok vagy CM-esek okozzák, hanem a fakitermelés és a levegőszennyezés.
Amihez sajnos mindannyian hozzájárulunk. Nem akarsz ehhez hozzájárulni? Akkor halj meg, vagy húzz el remetének a Himalájába. Sajnos a civilizált világ börtönéből nem lehet kiszabadulni és mindenki belepiszkít a nagy közösbe.
Egyébént én is utálom, ha motoros járművel találkozom az erdőben és néha nagyon-nagyon durva dolgokat képzelek el. De azt látom, hogy csak azért zavar, mert az én köreimet zavarja.
A fáknak mindegy. Az állatok max nem arra mennek. Az előbbieket sokkal jobban zavarja az edészet folyamatos tevékenysége, a tarvágás, ez utóbbiakat pedig a vadászok.
Nem védeni akarom a kvadot vagy CM-et, csak gondoltam, hátha más is észreveszi, miért zavarnak ők minket igazán! Nagyon szűklátókörüen irtok ide a legtöbben, kicsit szélesítsétek a kört, s lássátok be: a világot nem a kvadok hiánya mentheti most meg, hanem az, ha holnaptól senki, SENKI SE ÜL AUTÓBA, és mindenki nagyon takarékoskodik a tüzelőanyagokkal. A sort még lehetne folytatni.
És ez az ami bánt engem! Az emberek erre képtelenek. Én megteszem, néhányan megteszik, de a többség csak másra mutogat, miközben továbbra is élvezi a civilizált világ minden luxusát.