Sziasztok!
Tökjó, hogy rátaláltam erre a topikra.
Most kerül hozzánk egy kutyus a utcáról és őt már a "%/!%X###×÷!!" szüleim nem akarját beengedni a házba, elődje még bennt lakhatott. Most ezt nem kommentálnám, csak annyit hogy iszonyúan idegesít.
De mivel a kutyus nagyon élénk aktív és kedvenc szórakozása a kert felügyelése, ezért igazából ő nagyon jól érzi magát kinn. Valószínű előző gazdájánál is kinn lehetett.
Na most apám csinált egy szigetelt házat neki és az egész ház benn van egy erkély alatt (3 oldalról közbetlen a házmellet téglafal) elé meg szerkesztettem egy szélfogót...
Amit kérdeznék, hogy:
1. milyen anyagot tesztek be rongynak ami nem szívja meg magát nedvességgel, talán a polar lenne erre a legalkalmasabb, igaz? Most egy pamut takaró van benn meg egy polár pulcsim.
2. hogy tudom utólag fűthetővé tenni a házat...írtatok itt mindenfélét, de nem tudok kiigazodni
3. a bejárattal mit csináltok? befeditek? esetleg azt is egy polar anyaggal, hogy a nedvesség mehessen, de a meleget benn tartsa?
Őszintél nekem rémálom, hogy kinn van a kutya éjszaka. De azon gondolkodom, hogy jó-e ha kierőszakolom nagy harcok árán, hogy benn legyen a házban éjszakára velem, miközben napközben mindenképp kinn jobb neki (úgy érzem)...nagyon pörgös és benn halálra unná magát. HOgy jobb az olyan értelemben kérdezem, hogy ha benn van a melegben velem, akkor nem bírja rosszabbul a napközben a hideget? Mindegy akkor is szükség lenne fűthető házra.
Köszi előre is a segítséget?