ckerti Creative Commons License 2006.11.22 0 0 1020

Szerintem jól döntesz, hogy az OII-t választod.

Pár tanács, ha már védtelen vagy és beleugathatok :-)))

Szerintem válasszad az 1,6-ost. Nem kerül sokkal többe és menetdinamikában -szerintem- megéri.

Amennyivel többe kerül, azt kifizeted, de alkudd bele a kétzónás klímát, annak is megvan a haszna.

A tekergetős ülésbeállítás szerintem nem nagy gond, hacsak nem két, eltérő testalkatú sofőr vezeti a kocsit felváltva. Nálunk a párom 165 cm, és 192 cm vagyok, nekünk megért volna az elektromos ülés, de tényleg csak az Elegance-hoz rendelhető (ott sem széria) és az már túl drága volt.

Arra figyelj, hogy a deréktámasz ezekhez az ülésekhez fontos, de nem jár, csak, ha megrendeled az ülésfűtést is. Sokat segít a kényelmen az állítható deréktámasz (bár az is plusz egy tekerő :-)), mert valljuk be az ülés nem a legjobb része a kocsinak.

Mindenképpen a Giftből kell kiindulni, az egy jó ajánlat, kb. annyit is ér most egy Octi, az eredeti alapár egy kicsit magas.

pacs-nak igaza van, hogy más márkák is adnak jó és kényelmes autót ennyiért (bár nekem most egy komolyan vehető, ötajtós, ekkora lábtérrel rendelkező, megbízható sem jut eszembe), sőt használtban jobbat is ki lehet fogni (leginkább Octit), de ez messzire vezet. A másik topikban már megkaptam (nem szó szerint), hogy az is bolond, aki új autót vesz és még jól el is adósodik érte. :-)

Szerintem add hozzá az 1,6-os Gifthez a dupla klímát, ülésfűtést, deréktámaszt, jelöld meg a választható extrák közül a téli gumi+alufelnit és küldd szét ajánlatkérésre sok-sok márkakereskedőhöz e-mailben.

Tuti vannak ilyenek raktáron, ez egy népszerű kombináció.

Kérdezz rá a színre (metált alkudd bele), esetleg említsed meg, hogy hitelre vennéd és van egy beszámítandó Suzukid (megadhatod a mások által mondott Eurotax árat is).

A beérkezett ajánlatokat összehasonlíthatod, a legjobbaknak elküldheted a legjobb ajánlatot, hátha alámennek.

Nyugodtan válasszál távoli kereskedésből autót, elvégre csak megvenni kell odamenni egyszer, nem muszáj ugyanott szervizeltetni, és legalább édeskettesben töltitek el az első pár kilométert, meglesz a bejáratás egy része is , mire hazaérsz.

Pár tízezer (százezer) Ft kedvéért szerintem megéri egyszer buszozni.