bulldog, kutya,
Nem két, hanem több malomban őrölünk. Mindketten azt mondjuk "kvadosok", de mást értünk alatta. Ez lejön a felhozott példákból is.
Mi olyanokat mesélünk, amiket megéltünk és igenis környezetkárosító események. Persze nekem is származik a játszadozásból közvetlen károm, hiszen aznap potyára utaztam többszáz kilómétert és potyára álcáztam be magam 30 kilós felszereléssel.
A ti példáitok viszont rendre arról szólnak hogyan segítettek a kvadosok különféle vészhelyzetekben. Minden tiszteletem érte, de ez arra példa, hogy a kvad, mint sokoldalú eszköz,miként vehető igénybe szélsőséges helyzetek megoldásakor. Csakhogy nem erről van szó. A késsel is lehet keyeret vágni, meg mást is. Erről a másról beszélünk.
Azt kérded mit tesznek a természetfotósok a természet védelmében ? Hát lefotózzák azt és megmutatják a kvadosoknak, hogy ezt láthatták volna ha nem kvaddal érkeznek az erdőbe. :-)
Komolyabbra fordítva sok mindent teszünk. A legfontosabb azonban maga a kép, amin keresztül tudatosulhat az emberekben, hogy vannak még értékek, amiket érdemes védelmezni. Aztán persze az is egy fajta védelem ha nem zúzom szét és békénhagyom.
Nézzetek bele a honlapomba (nem a képek miatt). Azokat a pillanatokat csak úgy lehet megélni, ha csendben érkezem és megpróbálok részvé válni a környezetnek. Kvadról ez ritkán sikerülne...