Érdekes ez a topik. Bár az "érdekes" és a "szánalmas" között olykor csak egy vékony hajszál a határ...
Én is baromi gáznak tartom, hogy például a Nagy-Kevély környékén kirándulva hétvégén már az a ritkább, hogy az ember nem hallja a fültépő motorzúgást. Ez ugyanis - a gyermekcsevegéssel ellentétben - mérföldekre elhallatszik... Persze, persze, nem szabad általánosítani, egy-egy bunkó alapján az összes motorosra. De én valahogy mindig bunkókkal találkozom az erdőkben. Azokkal, akik hatvannal húznak el melletted az ösvényen, és simán átmennek a lábadon, ha nem állsz félre.
Talán azért, mert aki az erdőben motorozik, az bunkó? Szerintem.
Egyébként a topikcím annyiban téves, hogy lényegesen több terepmotorossal lehet találkozni, mint kvadossal. Bár az is igaz, hogy a kvad még a motornál is több kárt okoz.
Szerintem a probléma megoldása tiszta és egyszerű: motoros jármű nem az erdőbe való. (És ne tessék azzal jönni, hogy akkor az erdészet meg a hegyimentők meg a mikulás motoros szánkója...)
Biztos vannak jó fej motorosok is. Mint ahogy biztosan vannak jó fej bagósok is, meg a náci pártban is biztos voltak jó fejek.