Elkezdtem végigolvasni a topicot, de valahol a negyedénél abbahagytam, nagyon sok írás születt. Előre is bocsánat, ha valamit közben már kitárgyaltatok.
Szóval szerintem is az lenne a jó dolog, ha meg lehetne különböztetni motorost és motorost vagy túrázót és túrázót. Mert sajnos tényleg vannak oylanok, akik egymásra fittyet hányva nyélgázon végigszáguldoznak az erdei utakon. Na ezeket énis leütném legszívesebben. De ugyanakkor gyalog is szoktam túrázni, ittis megvan a hasonló kategória, a szemetet szétszóró, ordibáló, piás banda.
Én igyekszem úgy túrázni, hogy lehetőleg ne a fő útvonalakon haladjak, és lehetőleg akkor emnjek, amikor kevesen vannak. Ha például lovasokat látunk azonnal megállunk, félreállunk, és megvárjuk még elmennek. Azonban nem tudom mivel rongálnám én jobban a természetet bárki másnál. Olyan útvonalon megyek, ami már eleve ki van járva, tehát a növeényzetet nem károsítom. Hangos nem vagyok, midnen gyári állapotban van a motoron pont e miatt. Benzingőz van, de azt ne mondja nekem senki, hogy a közei utakról nem szűrődik be ugyanennyi. Amíg fél perc alatt elgurulok, az meg szerintem kibírható. Bár a többi környéket nem ismerem, itt a Pilisben azért nicsn annyi motoros, hogy például egy túracsoport kettőnél többször találkozzon motorokkal a főbb útvonalakon naponta.
Mellesleg nem tudom ki vette észre és ki nem, manapság már minden természetvédelmi terület hivatlosan, ahogy kilépek a faluból. a szabályok pedig nem éppen reálisak sajnos ebben az országban, szerintem aki nem szeg meg egyet sem, az nem itt él. ez nem azt jelenti hogy ez így jól van, tenni knée ellene, de sajnos elég dolgot hallottam már, hogy ez ne valósulhasson meg. Nem az lenne a megoldás, hogy midenn természetvédelmi terület, hanem az, hogy szigorú természetvédelmi területeket jelölünk ki, továbbá védett "csak" turistaútvonalakat. De ne úgy, hogy az egész terület ahol fa van, az természetvédelmi...
Most így hirtelen ennyi, igyexem bekapcsolódni...