kutya. Creative Commons License 2006.11.20 0 0 286

Ne döntsd el az állatok helyett...

Én évek óta hüllőket tartok, és ennek megfelelően a hazánkban található (kis számú) hüllő fajt szeretem természetes élőhelyén megfigyelni. Felénk nem dúskálunk ilyen helyekben, szentesi kirándulásaim esetén néhány nagyobb fürge gyík (Lacerta agilis) csoport megfigyelése ami élményt adhat.

Na mindennek fényében, egyszer feleségem kiáltva rohan felém, miközben az egyik zárt cross-pályán edzettünk : - GYERE ! NÉZD MIT TALÁLTAM !

Több tucat , változatos színvilágú fürge gyíkot talált, majd a hosszas videózás alatt még két másik kolóniát fedezett fel, szintén 30-40 egyeddel.

Mindezt méterekre a "dübörgő, állatokat halálra riasztó" vadállat gépektől, amik egész nap fel-alá rohangáltak a pályán.

És a pálya nem egy, nem két éve épült oda és amikor épp nem motorozunk, akkor a tulajok versenyautóikkal használják - ha zavarta volna a gyíkokat, már rég nem ott élnének... 

Nem azt mondom, hogy ideális nekik - de ha elviselhetetlen lenne, akkor pár méterrel odébb költöztek volna azóta - ugyanolyan területre, csak csendesebb vidékre.

Előzmény: igen7 (247)