hgyi Creative Commons License 2006.11.20 0 0 310

volt egy aranyos "kísérlet": Egyszer régen, nagyon régen, rádatak két különböző karakterű, de hasonlóan híres és remek színésznőre ugyanolyan szabású, színű, díszítésű kartonruhát és kérték őket, hogy jöjjenek be a színpadra - a színpad két pldaláról, hogy véletlenül se alkalmazkodjon egyik a másikhoz. A két színésznő Kiss Manyi és Honti Hanna voltak. :o)) Szerintem már kitaláltad a mese végét... Kiss Manyi beténfergett a kis ruhácskában, lógott rajta, mert nem értette, minek ez az egész.

Ugyanaz a ruha Honti Hannán olyan volt, mint egy elegáns koktélruha...

Szóval vannak nők és vannak nőnemű egyedek. Én ez utóbbiak közé tartozom. :o))))

Jahh... és ne csak úgy viselkedj, mert ez elvárás a többiekkel szemben, hogy vegyék észre, hogy te így érzed jól magad. Ugyanolyan elvárásod, mint az övék, hogy csini legyél. Ki kell mondani, el kell nekik magyarázni.

És azt is nyugodtan mondd el, hogy te hamisnak érzed a szeretetüket, ha csak a kinézeted miatt csillog a szemük, ha rád néznek. Ne félj! Nem lesz semmi bajuk, ha ezt megtudják! :o))

Tudom, hogy te hajlandó vagy a kompromisszumokra. Itt a nagy lehetőség: Te elmondod, hogy neked a csini cucc kényelmetlen és nem érzed benne jól magad, de néha hajlandó vagy ezt az áldozatot meghozni a társadalmi elvárások kedvéért. A többiek pedig tartsák tiszteletben a kényelemszeretetedet. Persze azt is bevállalhatod (kompromisszumként), hogy megpróbálsz olyan ruhákat viselni, amik valahol a kettő között vannak: nem slampos, nem bumfordi, hanem sportosan nőises és kényelmes is. Kérj meg egy jóízlésű ismerősödet, hogy segítsen ilyen ruhákat vásárolni neked. Nekem ebben nagyon jó partner a párom. (Pedig mindketten utálunk soppingolni.) :o))

Az egyik konferenciánkon egy pasi odajött hozzám a második napon és azt mondta: Ilyen különleges nőt ő még életében nem látott, aki a napközbeni csinos (nadrág, ing, blézer) ruhájában sokkal jobban néz ki, mint a fogadáson a nőies csinosban. Ellentétben a többi, általa ismert nővel, akik kivirágzanak az esti csillogásban. :o))

Szóval csak ne hagyd el magad! van számodra is megoldás! :o))

Előzmény: DSN (309)