papi56: az x5 alapból egy szóló szinti, van ugyan multi része, de az kikapcsolás után elveszíti a beállításokat (ilyen volt az N5 is). Használok egy X5D-t, a multi-része szerintem elég béna. Talán az editor programmal meg tudnád oldani, hogy eltárold a Multikat, de amint írod te a cubase-ben akarsz állítgatni hangot (gondolom GM) és azt átküldeni. Erre várjál egy jobb választ, mert így még nem próbáltam sosem.
egy pár tipp:
- ha Midi-láncban szeretnéd használni, akkor a global-ban kell az adott CH számot beállítani. (amit éppen vezérelni akarsz)
- ha van egy számod kidolgozva midi-n, és az adott számban 2-3 hangot szeretnél alklmazni az X5-ből, akkor rögzítsd a Cubase-ben audio-sávokban, és a végére hagysz magadnak egy hangot szólózni. Az eredmény ugyanaz lesz.
itt egy link ahonnan letöltheted az editort az X5-re:
http://www.synthzone.com/korg.htm
Nestee: szerintem tiltsd le az alaplapi kártyádat a pc setupjában. ezzel indíts.
az Audiophile hangkártyád driverét töröld le, és rakd fel újra.
a cubase midi setup-ban beállítod, hogy az Audiophile ASIO-t használja. ha erős géped van, akkor még a latency-t ("késleltetés", ugyanebben a menüben van) is állíthatod kisebb értékre mondjuk 4ms, 10ms, gyöngébb gépen a 20ms, de ettől nagyobb értéket már ne állítsál mert megintcsak szétcsúszhatnak a midi-k.