Medve_V6 Creative Commons License 2006.11.19 0 0 25570

Amúgy, csak hogy kicsit feldobjam így pár pohár bor után a topicot, mondtam már, hogy imádom a xedos-t? :))

ma megint mejártam vele a honi autópályákat, és olyan élvezetes, ahogy 120-as tempónál szinte zajtalan az utastér. Se szélzaj, se üvöltő motor. Nem akarok ledegradálni semmilyen márkát, de egy peugeot 206 levillogott, amikor kényelmesen, 5.-ben "csak" 140-nel előztem valakit. Nem szokásom, de gondoltam, hogy jólvan, legyen, nézzük meg, melyik autó mit tud. Vissza 4. sebességbe, oszt padló. hát izé... állva hagytam szegényt, de ez nem nagy idcsőség. Jött utána egy audi A8, az 200 körül elengedtem, ert bár menne tovább is, a 185/70 (!!!) R14gumikkal kicsit instabilnak éreztem az autót kanyarokban a pályán...

Megcsináltam az ülésfűtésem, ami elromlott tavaly, mostmár csak a váltókarral (ami nem a gyári, hanem az előző tulaj kicserélte valami fócvágen cucra, ami tök jó rövid, csak mozog :((( ) kéne kezdenem valamit.

De valahogy nem tudom feledni soha, amikor beszállok, és elindulok, hogy bár lasan 13 éves, de mégis mennyire egyben van. Váltó, motor, enteritőr, szóval minden. Egyedül a futómű az, maivel nem annyira vagyok megbarátkozva, de az elöl mcpherson, hátul kettős-karú független felfüggesztés még így is soka mai autónál klasszisokkal jobb. kétségtelen, hogy ma már azért vannak jobb futóművek. Kíváncsi lennék, hogy keményebb gátlóval és rugóval, illetve peresebb gumival milyen lenne az úttartása.

De tényleg imádom. Őrület a V6 hangja, maikor a VRIS is kativizálódik, és 4-5-6-7ezret pörög a motorja, egészen leszabályzásig. Nem tudok betelni vele. sorry, hogy így örvendezek, de nekem nem feltétlenül az okoz örömet, hogy kit/mit gyorsultam le. Tudom, hogy vannak határai az autómnak, és tudom, hogy van szebb, gyorsabb, jobb nála. De akkor is olyan feelinget ad, amit még soha más autómban nem éreztem. Szeretem, hogy megbízható, hogy soha nem hagyott cserben. Hogy erős, hogy viszonylag jól fogyaszt, hogy kényelmes, komfortos, hogy elég tágas 4 embernek is, van csomagtartója... na jó, befejezem, nem ömlengek tovább.

Azért jó lenne egyszer egy dízel Mazda6. De az akkor sem lesz V6. De újabb, biztonságosabb, és jobban fogyaszt. :-PPP