Törölt nick Creative Commons License 2006.11.18 0 0 12

Arról van tehát szó: ahhoz, hogy minden (viszonylag) tökéletesen sikerüljön ,ki kellene  művelnem magam vízvezeték-, és villanyszerelőnek, asztalosnak, parkettásnak stb.... ? És ha az nem megy?

Tovább gondolva, ráadásul az elbaszott építési agyonszabályozás miatt a tulajdonos lesz a felelős mindenért. Hacsak nem íratott egy kőkemény szerződést. Kivételt képez az új ház építés, ahol már kötelező egy FMV. De van az ismerettségi körömben olyan, hogy a két fiatal kiköltözött vidékre a panelból, a családjuk is tősgyökeres Pösti, úgyhogy fingjuk nem volt semmiről. Kihívtak egy brigádot, hogy ugye azok majd értik a dolgukat, tudnak mindent. Azok meg rábeszélték őket egy kis épületbővítésre, persze engedélyekről már nem regélt nekik senki. Most ott állnak egy házrésszel, amire nincs engedély. Mert az okos kőműves aszonta arra nem kell semmi, ők meg honnan tudták volna, nem jogászok.

Úgy van ahogy mondod. Ha valakinek ház kell, az legyen egyben jogász, kéményseprő, gépészmérnök, statikus, kőműves, villanyszerelő és minden egyéb. Ezen a trületen valahogy nem működik az, hogy a szakembernek kell tudni mindent.

Én most épp egy kémény miatt szívok már hetek óta. Eddig mindenki nagyszerű tanácsokkal látott el, hogy olvassam át a szabályozást meg a vonatkozó szabványokat. Namost, ÉN? Mit érdekel engem, és mi közöm van nekem a kémény, a szabvány, a huzat, a hőtechnikai számítás, és egyéb vonatkozó szabályhoz? Miért nekem kell ezeket olvasgatni? Jelzem, hívtam egy hivatásos kéményseprőt, aki szerint a kéméyem teljesen jó, ráköthetek. Majd később derült ki, hogy a kéményem a szabvány szerint nem jó, százezrekért ki kell béleltetni. Ennyit a "szakemberekről". Szutyok mind.

Előzmény: hutlen (10)