valiarpi Creative Commons License 2006.11.17 0 0 3555

Az én olvasatomban a Topic neve: Ámokfutó Macskák a KERTBEN !!!!!

Direkt a kertre tettem a hangsúlyt. Miért az van taglalva, hogy ki kell e lőni a kóbor állatokat e , vagy sem?Speciel a kertemben nem fogok lövőldözni, mert a szomszédok no és a körzeti meghízott sem örűlnének neki azt hiszem.Vagy netán az volna a legkézenfekvőbb javaslat, hogy üljek ki a kertembe és puskával,nyílpuskával, csúzlival, vagy bármival lövöldözzem a kertembe betévedő idegen számomra nemkívánato élőlényeket?Vagy esetleg menjek ki a természetbe és ott tegyem ugyan ezt?Számomra egyik sem elfogadható perspektíva.Nem voltam rest vissza olvastam kb 15-20 oldalt, és mást sem látok mint a lövöldés, illetve befogás, ivartalanítás melletti-elleni érveket, ellenben tanácsot, ötletet alig-alig láttam.Személyeskedést, vitát, haragot, dühött véleményeket viszont annál többet.Mindenesetre elgondolkodtatot az a tény, hogy a tényleges problémát szinte alig-alig érintettétek.Tény, hogy a természet védelme és a kertem védelme nem ugyan az a fogalom szerintem, bár a kertem alkalmasint a természet szerves része, ha úgy alakítom ki, illetve ha azt akarom.De a Topic neve akkor sem a Természet ilyen-olyan módszerrel való megvédése vagy rongálása!Egyszóval nem és nem értem.Lehet az én szellemi kapacitásom íly korlátozott, vagy esetleg én magam vagyok az ?Azért olvasnám e jeles topicot, hogy alkalmasint tanácsot kapjak tanácstalanságomra, és nem a lövöldözés, kiírtás, és egyéb miatt.Ha erre lennék kíváncsi, valószínűleg másik topicot keresnék fel.

Üdv