A részönkormányzatok létrejöttének szabályai az Közgyűlés SZMSZ-ében vannak benne, a pontosítás tehát SZMSZ módosítással lehetséges.
Hasonlóan pl ahhoz, amikor a Közgyűlés úgy dönt, hogy -a Közgyűlés szerveként- létrejönnek különböző területeken bizottságok, kinevezi azok tagjait, visszahívja, hatásköröket ruház át stb.
A Közgyűlés SZMSZ-ének ilyen típusú módosításáról (pl. amikor új bizottságok jöttek létre, tagokat neveztek ki) nem emlékszem, eddig, hogy lett volna kétfordulós vita, ami nem jelenti azt, hogy nem úgy szólnak a szabályok, hogy nem kellene-csak éppen én nem találtam eddig ilyent. Éppen ezért én arról érdeklődtem otterlotól -mert nyilván erre gondolhatott- hogy szerinte miért és mire alapozva kellene jelen esetben ilyent tartani. Sajnos kérdésemre nem válaszolt.
Egyébként az SZMSZ módosítás véleményezésére az érdligetieknek is, az ófalusiaknak is lehetőségük van és volt (és természetesen másoknak is, akik ezt igénylik).
Nov. 9-én volt Ligeten, tegnap Ófaluban egy beszélgetés, pontosan ennek kapcsán.