guzmen Creative Commons License 2006.11.15 0 0 3708
"Akkor Te okosabb vagy Jézusnál. Szerinted."

Nem vagyok okosabb Jézusnál. Te mondod, hogy okosabb vagyok, szerintem.
Ám én csak azt mondom, amit Jézus is úgy idézett az Ószövetségből

Máté 5:43 - "Hallottátok, hogy megmondatott: Szeresd felebarátodat, és gyűlöld ellenségedet.”

Ebből idézett:
3Móz 19,18 - Ne légy bosszúálló, se haragtartó a népedhez tartozókkal szemben. Szeresd felebarátodat, mint magadat! Én vagyok Jahve!

A 3706-os hsz-ben Ezt írtam, pont, ahogy Jézus mondta: „Eredetileg a felebarát, zsidó nemzetiségű személyt jelentett, másokkal kapcsolatban nem kellett alkalmazni.”

És mindez megjelent Jézus beszédében is, azzal a különbséggel, hogy nemcsak a zsidókra, hanem más népekre, minden emberre kiterjesztette:
Máté 22:37- Jézus így válaszolt: "Szeresd az Urat, a te Istenedet teljes szívedből, teljes lelkedből és teljes elmédből.
Máté 22:39 - A második hasonló ehhez: Szeresd felebarátodat, mint magadat.

Tehát igazat írtam a 3706-os hsz-ben: „Szerintem nem az volt az ÚJ, hogy szeressétek egymást, mert ez eleve az Ószövetségben is benne volt. Az új, a minden emberre való kiterjesztésre áll, akik tiszta szívükből imádják istent.”

Ha pedig az Ószövetséget „hadóvának” minősíted, akkor a fentiek fényében szerinted Jézus is „hadóvás”, mert éppen az Ószövetségből idézett, újként adva elő.

Kapitány, kapitány, én nem ezt vártam tőled.
Előzmény: Törölt nick (3707)