guzmen Creative Commons License 2006.11.15 0 0 3698
"minha az a Biblia isteni ihletettségéről beszélne. Pedig szó nincs róla, ha nem hagytad volna le az előző igehelyeket, mindenki előtt világos lenne, hogy Pál apostol ezt nem a Bibliára mondta, hanem Timótheus gyerekkorában ismert írásaira. "

Nem hagytam el semmit, ilyennel engem nem húzol csőbe. A versidézet szerint, (és szerintem is) Pál valóban, ahogy írod, "Timótheus gyerekkorában ismert írásaira. " vonatkozik, azaz az Ószövetségre. Csakhogy ami okán én ezt beidéztem, az alábbi mondatod volt.

Te pedig ezt írtad.„Istennel való kapcsolathoz egyáltalán nem kell Biblia, hanem tiszta
szív és őszinte odafordulás.”

Tehát egyáltalán nem kell az Istennel való kapcsolathoz a Biblia, szerinted. Sem az Ószövetség, sem az Újszövetség. Eddigi írásaid alapján én úgy értelmeztem, hogy te keresztény vagy a magad módján. Csakhogy keresztény a Bibliát nem vetheti el, mert olyan keresztény meg nincs.

Mégegyszer: Minden ember életének az alapja, a Teremtő Isten, és nem annak üzenete. Valóban lézezik a keresztény vallási irányzatok között olyan IS, ahol nem Isten, hanem a Biblia "imádata" kerül előtérbe, de emberi, kétlábon járó bibliákat is fel tudnék sorolni, pl. Ellen White, C.T. Russel, Joseph Smith, Német Sándor stb. Az ilyen imádat egyenlő a bálványimádással.

"Jézus azért nem hivatkozott akkor arra, hogy a Bibliát vessétek el, mert akkor még a Biblia meg sem volt, és meg sem értették volna miről beszél"

Már hogyne lett volna Biblia. Csak éppen abban az időben még az Ószövetségi része volt meg. Az előző hozzászólásomban írtam, hogy Jézus tanított a tekercsekből a zsinagógákban. A bibliából ez bizonyítható, sőt az egyik esetben éppen az Észaiás tekercséből idézett.
Előzmény: takarito (3689)