Zsoltárok 83:19 „Tudják meg, hogy egyedül te vagy az, akinek Jahve a neve, aki felséges az egész földön!”
János 17:3 „Az pedig az örök élet, hogy ismernek téged, az egyedül igaz Istent, és akit elküldtél, a Jézus Krisztust.”
János 17:6 "Kijelentettem a te nevedet az embereknek, akiket nekem adtál a világból.”
János 17:26 „És megismertettem velük a te nevedet, és ezután is megismertetem, hogy az a szeretet, amellyel engem szerettél, bennük legyen, és én is őbennük”
Róma 10:11-15 „Az ÍRÁS is így szól: Aki hisz őbenne, nem szégyenül meg. Nincs különbség zsidó és görög között, mert mindenkinek ugyanaz az Ura, és ő bőkezű mindenkihez, aki segítségül hívja; amint meg van ÍRVA: "Aki segítségül hívja az Úr nevét, üdvözül." 14De hogyan hívják segítségül azt, akiben nem hisznek? Hogyan is higgyenek abban, akit nem hallottak? Hogyan hallják meg igehirdető nélkül? 15És hogyan hirdessék, ha nem küldettek el? Így van MEGÍRVA: "Milyen kedves azoknak a jövetele, akik az evangéliumot hirdetik!"
2 Timótheus 3:16-17 „ 16A teljes Írás Istentől ihletett, és hasznos a tanításra, a feddésre, a megjobbításra, az igazságban való nevelésre; 17hogy tökéletes legyen az Isten embere, minden jó cselekedetre felkészített.”
Az élet alapja nem a Biblia, hanem a Teremtő Isten. Azt, hogy a Biblia az élet alapja, azt nem állítja senki, hanem te fogod rájuk.
Ezt írod: „Istennel való kapcsolathoz egyáltalán nem kell Biblia, hanem tiszta szív és őszinte odafordulás.”
Ha neked EGYÁLTALÁN nem kell a Biblia, akkor nyílván kimondottan káros a számodra, mert akadályoz az Istennel való kapcsolatodban. Te tudod. Csak mások számára ne tanítsd, ne hirdetsd, mert amit te vallasz, az istenkáromlás. Számos esetben adtad tanújelét annak, ha a Biblia a te számodra nem Istentől való, nem ihletett, főleg olyankor, mikor a világosan érthető versidézetek a te értelmezésednek ellentmondtak.. Még a Biblia Íróit is, akárki légyen is, ha nem értettél velük egyet, tévedéssel vádoltad. Fel sem merült benned, hogy te tévedhetsz. A Bibliát lehet használni sokféleképpen. A Biblia nem arra való, hogy rá hivatkozva eltávolítsuk önmagunkat és másokat Istentől, hanem arra, hogy segítségével könnyeben tudjunk közeledni hozzá. Lehetnek/vannak sokan, akik Istenről és a Bibliáról mégcsak nem is hallottak. El fog jönni az idő, mikor nekik is meg lesz adva az ismeret, annak lehetősége, hogy megismerjék az egyedül Igaz Istent. Csak önmagukon fog múlni, hogy elfogadják-e vagy sem. De azok, akiknek hirdetve lett az evangélum, az ismeret Istenről, és ennek ellenére mégis visszautasítják, azok menthetetlenek.
Még Jézus is, mikor bement a zsinagógába, szétnyitotta a tekercseket és rájuk hivatkozva, belőlük tanított. Ha mást mondott volna, a zsidók megszólalni sem engedték volna. Ha viszont Jézus nem mondta, hogy a tekercsek, (a Biblia akkori formája) haszontalan, EGYÁLTALÁN nem kell az Istennel való kapcsolatban, akkor nem hivatkozott volna rá soha. Pont fordítva. Azt mondta volna, „Ne foglalkozzatok a Bibliával, hanem azt higyjétek el, az alapján közeledjetek Istenhez, amit én mondok”! Csakhogy ő ilyet nem tett, soha nem mondta, hogy vessétek el a Bibliát, mert az egyáltalán nem kell. Mindig arra hivatkozott, hogy meg van írva…