Az állam (képviseletében eljáró minisztérium) köt majd szerződést az autóbuszos szolgáltató céggel, vagy módosítja a meglévő közszolgáltatási szerződést, ha történetesen a helyi Volán lesz a szolgáltató cég.
Aligha hiszem, hogy ez aztán majd megjelenik a cég, vagy a GKM honlapján, vagy, ha beballagsz a Volán irodaházba, akkor megmutatják, ilyen értelemben szerintem nem lesz nyilvános.
Lesz majd egy-két sajtóhír, hogy buszokkal pótolják a vonatokat, az aggódó esetleges rákérdezésre, hogy ez mennyi ideig tart az lesz a válasz, hogy "de hiszen szerződést kötöttünk", azonban Te vagy én, mint állampolgárok nem tudjuk kontrollálni, hogy annak mi a tartalma és egyébként valóban aszerint járnak-e el. Más kérdés, hogy a szerződés betartását sem tudnák az utasok kikényszeríteni azok ismeretében sem.
Nagyon nem is szeretnék ebbe belemélyedni, csupán arra próbáltam utalni, hogy a "nyugi, úgyis lesz helyette busz" kérdése annál kicsit árnyaltabb, minthogy ezzel a félmondattal elintézhető legyen (megspékelve esetleg azzal, hogy kötnek róla szerződést), mert attól, hogy a muronyi vasútállomáshoz december 10-én odakanyarodik majd napi 4-5 békési busz még egyáltalán nem biztos, hogy akár 2007. szeptember 2-án is ezt meg fogja tenni.