Ali Ttaik-al-Rep
2006.11.13
|
|
0 0
16904
|
Nem hiszem, hogy az adott problémát úgy érdemes a legjobbak kezelni, ha egyre hülyébb analógiákat keresünk. Azt írod, nem megy a kétfrontos harc (ezt a kifejezést én ugyan Kádártól hallottam, de ha Te mondod...). Ami engem illet, láttam már egy-két csődöt _nyugaton is_ (mármint ott dolgozva), olyan nincs, hogy a léket kapott hajón csak azt a lyukat tapasztom be, amelyik szimpatikus. Hopp, ez megint egy analógia. A lényeg, hogy a bezárásokkal eddig sem sikerült a vasút szintentartása sem, önmagában ennek folytatása egy dolgot hozhat: jóval kisebb hálózatot, amit viszont előbb-utóbb ki fognak csavarni a MÁV kezéből. Ámbár még hátulról elbábozhat vele egy ideig állambácsi. Az EU számára a tranzit a fontos, onnan viszont le lesz taposva a MÁV, ha nem ugorja meg a szintet, ugorni pedig, hááát, igen, analógia megint, mint a haldokló csiga, akkorát tud. Mármost ha a MÁV-nak mondjuk a DB-vel kellene versenyeznie a bevételért, akkor mi a lóalkatrészt fog tudni tenni? Oda nem fog tudni visszahúzódni, ami az EU-s versenytársaknak nem kell, mert azt éppen most számolja fel... Azt meg megnézem, a mostani MÁV-os keretből hányan tudnának a DB-nél fél évnél tovább megmaradni. :) /a/ |
Előzmény: hmsoft (16903)
|
|