Ez még mindig nem jó. A kérdés az, hogy kisebb vízfej mellett maradhat-e _valamennyivel_ nagyobb a hálózat? Senki nem állítja, hogy _minden_ vonalat meg kell tartani, nem tudom, miért kell konokul mindig ezzel jönni? De T.úr tevékenységéből látom, mennyire felületes és a valósággal csak esetlegesen egyező felmérések készülnek. (Volt alkalmam tesztelni a rálátását a dolgokra, buktattam már felkészültebb diákot is. :) )
A hatalmi oldala a dolognak: ezzel azt ismered be, hogy a MÁV Vezig a megszűntetéseket követően is "elfekvő" lesz, amiből egyenesen következik, hogy továbbra sem javul a helyzet. Akkor mi lesz? Újabb megszűntetés, mert az már megy jól a hatvanas évek vége óta? A hálózat véges és csökken! Nekem most hirtelen Gorbacsov ugrik be, mint példa, hogy akkor mondott le az elnöki posztról, amikor az állam, aminek elnöke volt, már napok óta nem létezett. :) Ezt persze a vasúttal is meg lehet csinálni...
A 28 vonalas/szakaszos megszűntetéstől egyes megnyilatkozások 6Mrd megtakarítást várnak el. Nagyjából ugyanakkor, amikor ez a szám itt felbukkant, "nyelt be" egy egymilliárdos büntetést a MÁV. A megtakarítás összege optimistán túlzottnak tűnik (a zavaros pénzügyi háttér miatt elég vitatott is), a tekintetes vízfej töketlensége miatt kirótt rekordbüntetés ellenben konkrét összeg.
Tényleg nincs miről beszélni? Meddig?
/a/