A
több évtizedes, raktárból előbányászott, second hand cuccok sem épülnek be maguktól, stb. És a pályaállapotot is ellenőrzik, vagy legalábbis fizetnek ezért embereket.
Akkor miért kerül olyan sokba?2. Nem a költség nagyságáról, hanem a létéről beszéltem. A többit te költötted hozzá, nekem tulajdonítva.
tény az is, hogy a busznál több, mint a személygépkocsinál és a szekérnél.A személykocsiról és szekérről senki nem beszélt. A közösségi közlekedésről van szó, annak formáit hasonlítanánk össze, ha valaki nem terelne ezerrel.
Jó dolog ez a hangulatkeltés a tények ismerete nélkül és más problémákat is idekeverve. Akkor nézzük sorban az adjunk munkát egymásnak elvnek a világon semmi köze nincs a szocializmushoz.LOL.
Mutass már egyetlen céget vagy akármit, ahol a sikeres gazdasági válságkezelés abból áll, hogy a
termeléshez nem hozzájáruló, a társadalomnak és a gazdaságnak is szükségtelen pozíciókba központilag fizetett embereket alkalmaznak!
Az "adjunk munkát egymásnak" stimmel, csak éppen annak a munkának kimutatható társadalmi vagy gazdasági haszna van. Ez nem azonos azzal, hogy értelme is van persze, nem erről szól a fogyasztói társadalom.
(Ami persze nem tetszik nekem, de valahogy nem működnek azok a modellek, ahol központilag döntik el, hogy milyen munkaköröknek van értelmük).
Amerikában lehet, hogy sok biztonsági őr van, mert odavannak a biztonságért, de ott találták fel az elárusítóamutomatát és az ATM-et, a boltban már a pénztárgépnél se mindenhol van ember, a call centereket meg indiába telepítik.