Én most polgármester lettem és megpróbálok valami mást csinálni mint az eddigi kotta. Egyszerűen kizárólag szakmai szempontok szerint próbálom működtetni az Önkormányzatot. A komcsik pl. maguktól kiesnek. Hót barátságosan kezdtem, mindenki nulláról indult. Előre köszönök, világosan megmondom mit kérek, milyen kimutatást vagy, szoc vagy gazdasági határozat tervezetet, kitől és mikorra. Nem teljesíthetetlenek a kéréseim. De a sértődött komcsik egyszerűen képetelenek elkészíteni. Remegnek a gyűlölettől, befurakodónak tekintenek stb. Ráadásul én 12 éve csinálom ezt ellenzékben, kemény közig- jogi- csatákban edződtem, tehát nem lehet csak úgy megvezetni. A saját polgármesterük védelmében hozott érveiket adom eléjük írásban: 2004-ben ezt mondtad a jegyzőkönyvbe: nézd! Akkor ez így van, vagy nem? Nem pattogok, nem hisztizek, tervszerűen és humánusan akarom végigvinni a szükséges átalakításokat, hogy jan-1-re felálljon az új struktúra. De ők kőkeményen ellenállnak, gyűlölködnek, alkuképtelenek, szakmailag szánalmas, óvodás érveléssel, védhetetlen álláspontokat védenek egészen az utolsóig. A komcsi elődömnek egy szavára előre aláírtak bármit, jegyzőkönyveket, határozatokat utólag átírtak, két három féle verzió keringett egy-egy perben stb. velem meg szívóznak, hogy ezt így meg úgy kell. O.K. Legyen így. Ez a szabály? Törvény -törvény szabály szabály. De annyira hülyék(meg hát még sose voltak versenyhelyzetben, sose kellett a becsületükért harcolni, sose voltak ellnséges környezetben, ami nekem jobboldalinak eddig természetes volt, hogy minden gondolatukra koppig felkészültem), hogy fel se tételezik, hogy most is készülök, éjjelente órákat töltök azzal, hogy beleássam magam egy egy készülő tervezetbe. Ötféle megoldást végigpróbálok, más önkormányzatokkal beszélek stb. A jogszabályi hivatkozásokat megtanulom. Ezek meg egyfélét tudnak, mert eddig ez is elég volt, Fingjuk nincs, hogy itt meg ott mi van megírva, úgy hivatkozgatnak az Önkormányzati, meg az államháztatási törvényekre de tényleg: utoljára a tanácsakadémián olvasták. Egyetlen szakmai csatát sem tudnak megnyerni, de továbbra sem készülnek nem dolgoznak, hanem csak egyre jobban gyűlölnek.
2007. január 1-ig.
Győztes jobboldal? Munka, munka, munka. Jobbnak kell lenni. Mindig mindenben mindenhol. Ha alkut ajánlanak akkor előre tudni kell mit miért tesznek, mit akarnak, mit tehetnek. És még így is érhetnek meglepetések.