taorminataormina Creative Commons License 2006.11.12 0 0 988

Sziasztok,

újonc vagyok, ezért van egy csomó ostoba kérdésem, amit már nyilván hússzor föltettek és -megválszoltak.

1. (off)Kapunk valami értesítést arról, érkezett-e válasz a hozzászólásunkra (Mail?) vagy ha az ember egyszer belekezdett, óránként figyelni kell a topicot? (Ez sem baj, télen nincs annyi munka odakint...:-(

2. Három rhododendronom van, sárga, bordó és a harmadik, aki olyan kicsi, hogy még nem virágzott. "Egyemeletes", kb. harminc centi magas, hosszú, csupasz szára van, és a tetején egy réteg levélkoszorú. Mit csináljak vele, hogy lentröl is bokrosodjon? Ha visszavágom, nem marad levele.

3. Sajnos alapjában véve meszes környéken lakunk, de azon a helyen, ahol arhodok laknak, vagy 60 évig két óriás ezüstfenyö élt, öket viszont három éve kivágtam. Öregeg voltak, szélütöttek és rondák, szerintem egyébként se való fenyö a városi kiskertbe.

Meddig tart még a savanyító utóhatásuk?

Sokszor írtok a rhodok tápozásáról. Ez mivel történik? Hányszor? Milyen halmazállapotú anyag?

Kell-e és hogyan a földjüket cserélni? Ha igen, hogyan? Csak körészórom az új földet, vagy beásom, esetleg az egész növényt újra ki kell ásni?

4. A téli takarásról is sokat írtok. Ez pontosan hogyan történik? Valami fakérget szórtok a tövükre, vagy az egész növényt be kell takarni. Ez esetben mivel és hogyan? Én a tiszafa ágaival szoktam takarni, úgy hogy beszurkálom körülöttük a fölbe és ráborítom az ágat, de ez nem sokat ér. Van hatásosabb módszer?