"Miért kényszerítenek rá , hogy reggel álmosan, este hulla fáradtan kocsit vezessek...??!!"
Épp ezt akartam én is írni. Gyakran jól esik munka után sétálni, kirakatot nézni, emberekkel beszélgetni, vagy épp hazagyalogolni. Néha van alkalom egy-egy pohárkára. Autóval ezt sem lehet, azt sem lehet. Se inni, se gyalogolni, se otthagyni a dugó közepén, még ha nyilvánvaló, hogy gyalog gyorsabb. Nem is értem, hogy lehetek olyan barom állat, hogy nekem ez NEM KELL. Bele is halnék, ha a munkahelyem és a lakásom között háztól házig autóznom kellene, semmi mozgás, semmi emberekkel való érintkezés, egyből bele a bádogdobozba, azzal meg a garázsba. Élet ez?
Én röhögök a dugóban állók pofájába. Tele velük a város, büdös tőlük a város, de ők csak mennek-mennek, percenként egy métert. Méterenként elindul, megáll, kipufog. És van belőlük sokezer. Másik ezer meg szagolja. Imádom őket. És akkor örüljek neki, hogy ez a jövő? NEM FOGOK. Én élni akarok, azt szeretném, hogy az emberek foglalják vissza a várost az autóktól. Hiszek ebben, és ha lesz lehetőségem, teszek is érte.
Én nem költözöm a munkahelyemtől legtávolabb lévő településrészre, csak azért, hogy minden nap végigvágtathassak a városon.
Nekem is jó lenne egész nap szórakozni, de nem tehetem. Az autósokat is ilyen helyzetbe kell hozni. Ha a méregdrága benzin, súlyadó és egyéb terhek nem elég ehhez, akkor másképp. Ha nem elég ennyi adó, emeljük a duplájára, úgyis kell a bevétel az államnak. Az autósok így is önként adóznak ezreket, tízezreket. Nekik nem számít, mert ők autózni AKARNAK.
Nézem az autóhirdetéseket. Lassan már elélveznek egy-egy új tipustól. Engem meg kurvára hidegen hagy.
Nézem az utcán, zöldre várva azt a törtetést, erőszakosságot, értelmetlen rohanást, dudálást, amit az autóba szorult emberszabásúak művelnek. Miért van az, hogy aki autóba ül, elfelejt ember lenni? És miért van az, hogy olyanok kapnak jogosítványt, akik erre nyilvánvalóan alkalmatlanok? Vagy már ez is állampolgári jog lett?
Most olvasom, hogy még jönnek az EU-s roncsautók is ............(ez már nem tűr nyomdafestéket, és politikai vonatkozása is van)
Na meg gondolom elegetek is van belőlem. Csak le akartam írni, milyen egy barom vagyok, hogy nem az autóban látom a boldogság forrását.