Nemcsak az tisztul meg lelkileg, akinek megmossák a lábát, hanem az is aki megmossa a másét.
persze hogy nem mivel az szimbolikus cselekedet v szöveg.
szerintem jobb ha mindeki a magáét mossa...:-))))))))
eccer mentem a merto-n ült ott egy két méteres göndörhajú bombázó hátizsákos turista..mezítláb...olyan lábfejekkel hogy mmm:-))))))))))
erre eszembe jutott ez a lábmosdatás nem tom miért...
megyek tovább egy ajtóhoz hogy majd ott leszállok...jut eszembe megrögzött szokásom ellenére hogy ezt az érdekes fazont oldalról is megnázem magamnak....fordulok ...erre látom hogy "bámul" rám ezerrel
...micoda véletlenek vagynak:-)))))
azt nem tudom hogy jól esik-e ha a miénket mossák...mert a lelkét mndeki csak maga tudja tisztogatni...és mondom hogy szerintem itt erről van szó. vagy vmi antibakteriális akcióról:-))))))) ill. lehet hogy ebben egy Mester valóban segíteni tud....erre utal a történet...
végül csak annyit tud segíteni hogy a "toronyból" ahol van lelógat 1 kötelet amin a tanítvány felhúzhatja magát.....
igen beszélni írni könyebb mint megvalósítani..ezért nem ér semmit a puszta intellektuális tudás...ezért ér pont annyit mint annak hiánya....
a megalázás dologban van igazság...és igazsága a kultúrának de az is jól félre van értve és vagy fonákul van gyakorolva...vagy a fonák dolog ateista szemüveggel elutasítva
egyszeűren tisztelni kell egymást....a megalázkodást ennek nagyon távoli szinonímájának értem, máshogy nem tom