guzmen Creative Commons License 2006.11.10 0 0 3488
Tehát még egyszer, a király szó/fogalom Isten esetében csak távoli analógia annak bemutatására, hogy olyan Vezetőtől, olyan Uralkodóról van szó, aki felett nem áll senki.
Nincs aki prarancsoljon neki. Ő szuverén Úr. Az pedig, hogy Isten lemondana a hatalomról, az egy vicc. Valamint az is csak egy vicc lehet, hogy az ember Isten vezetése nélkül sikeresen élhet. Vagy nem vicc, hanem sátáni sugallat hatására kreálódott gondolat.

Ezt kérdezed tőlem: "Az neked nem tűnik gyanúsnak, hogy amikor Jézus kijelenti, hogy nékem adatott minden hatalom mennyen és földön, akkor nem uralkodni küldte a tanítványait, hanem gyógyítani és szabadítani?"

Nem. nem tűnik gyanúsnak. Az én olvasatomban nem azok a szavak szerepelnek az általad hivatkozott versidézetekben, hanem a következők:

Máté 28:19-20 "Menjetek el tehát, tegyetek tanítvánnyá minden népet, megkeresztelve őket az Atyának, a Fiúnak és a Szentléleknek nevében, tanítva őket, hogy megtartsák mindazt, amit én parancsoltam nektek; és íme, én veletek vagyok minden napon a világ végezetéig."

Tehát tanítványképzés, megkeresztelés, Jézus parancsainak betartatása. Nem kell mondani, hogy azt nem úgy kellérteni, ahogy oda van írva. De úgy kell érteni! Pont azért van úgy odaírva, ahogy van, és elvileg így a legegyszerűbb értelmezni mindenki
számára. Tehát, ha bibliai verset idézel, akkor a legcélszerűbb, ha a feketén-fehéren odaírt szavak mindeki számára egyszerűen megérthető értelmezését követed. Jézus egyszerű, a legtöbbször analfabéta embereket tanított, nem varázsolt bele körmönfont jogi körmondatokat, nehezen érthető szimbólumokat. Ha példázatokban beszélt, akkor nem rébuszokban, nem az volt a célja, hogy túlbonyolítsa, hanem fordítva, leegyszerüsítse, mindeki számára érthetővé, a mégoly bonyolult összefüggéseket is. Aki Jézusra hivatkozva rendszeresen a fordítottját teszi, és abiblia által világosan odaírt szavakat kiforgatja, szándékosan a saját ideológiájának rendeli alá, arra a következő ítéletet szabja a Teremtő Isten.

Jelenések könyve 22:18-19 versek " Én bizonyságot teszek mindenkinek, aki a prófécia eme könyvének beszédeit hallja: Ha valaki hozzátesz ezekhez, arra az Isten azokat a csapásokat bocsátja, amelyek meg vannak írva ebben a könyvben; ha pedig valaki elvesz e prófétai könyv igéiből, attól az Isten elveszi osztályrészét az élet fájából, a szent városból és mindabból, ami meg van írva ebben a könyvben."

A torzítás, a csűrés-csavarás, a helyes bibliaértelmezés szándékos kicsavarása is ugyanezt a büntetést vonja maga után.
Előzmény: takarito (3469)