guzmen Creative Commons License 2006.11.10 0 0 3486
"Mt 5, 44.
Én pedig azt mondom néktek: Szeressétek ellenségeiteket, áldjátok azokat, a kik titeket átkoznak, jót tegyetek azokkal, a kik titeket gyűlölnek, és imádkozzatok azokért, a kik háborgatnak és kergetnek titeket.

az ember sötét oldalát még csak ki lehet vetíteni Satan nevű szmeélyre, ha vki nem képes belső utakban gondolkozni hanem kívül keresi ezeket a személyeket, de a hivatkozott Pálod ebben az értlmezésben olyan mesze van a fenti idézettől mint makó jeruzsálemtől."

De bizony képesek mások is belső utakban gondolkodni, csak lehet, hogy nem akarnak. Egyrészt, mert a belső utak tekervényei is a végtelenbe érhetnek, ha nem a helyes irányba vezetnek, másrészt itt nem a mosolyogtató, vasbotos Szun Vu Kungról,vagy a megvilágosult Sziddhárta bölcs gondolatairól van szó, hanem a Világegyetem Alkotójáról és a hozzá kapcsolódó dolgokról. Itt nincs "Om mani padme hum", ha a Bibliából idézel és hivatkozol rá, akkor legyen a számodra abban az esetben is axióma, ha a tévedésedre mutat rá és nem az igazadra. Tegnap egy esetben történt ilyen a részedről hosszú idő után, meg kell mondjam, tőled ezt nagyra értékelem.

A másik. Tökéletesen igazad van abban, hogy a fenti Máté 5:44 versidézetnek semmi köze a "hivatkozott Pálom" Korintoszi első levél 15. fejezetében általam beidézett érveléséhez. Nincs hát. Csak éppen az általad hiányosan beidézett Máté 28:18. verséből fakadó következtetéseidre feleltem általa.
Mt 28,18 - Jézus hozzájuk lépett, és így szólt: "Nekem adatott minden hatalom mennyen és földön.
Én megszeretnélek kérni, nézd meg még egyszer a 3477-es hozzászólásomat, hogy így van-e, és hogy jön ide a Máté 5:44 (ami különben nagyon szép és tanulságos versidézet.)
Előzmény: mindenszentek (3479)