...és ha már gumi!
Hogy az a jó......................!
A minap meséltem, milyen fasza UG7-eket vettem. 17 éve vezetek, sosem volt defektem, erre most a zsír új 250 km-t futott fasza téligumim (jobb első) kapott egy üvegcserepet tegnap este. Valszeg sörösüveg vagy pezsgősüveg volt, mert szép zöld. A minták közé az árokba fészkelte be magát, elég szilárdnak tűnik a helyzete, körömmel meg sem moccant. Sajnos szabálytalan alakú, nem mint egy szeg, vagy csavar, kb 2 centi * 1 centis amolyan üvegalja típusú, erős fajta.
De a jó édesanyját annak, aki poénból kidobálja az üres üvegeket az útra!!!!! Kb két perc alatt engedett le, miután észerevettem, hogy kissé húz egyik irányba a kormány. Igyekeztem forgalommentes helyre állni vele, amikor leálltam még mindig sziszegett, de teljesen lapos volt.
Ma meghoztam a gumistól, sajnos idő hiányában nem tudta felrakni, mert minden állás foglalt volt, gumidugózták. Talán nem lesz vele gond!! Hol találnék most egy darab ilyen gumit?.....Hmmmm......
Ugye jobb lenne ezt a kereket hátra visszarakni, nehogy egy sikertelen javítás miatt durrdefektem legyen és veszélyes helyzetbe kerüljek a kocsival? Én legalábbis erre gondoltam.
Szóval a szombat délelőttöm kerékszereléssel megy. Elejét megemel, alábakol, hátulját emel, hátsót leszed, elsőt leszed, hátsót elsőre rak, javítottat hátra rak, mankókerék csomitartóba rak. Ha ez mind megvan, megyek az első és hátsó guminyomást beállítani a helyes értékekre.
Ma szükségkeréken gurultam melózni...:-((((((((((( Fasza kék, lemezfelni, szép sárga matricával, hogy mennyit mehetek vele. (80km/h)..:-(((((
Üdv!
cápaFeri