Tehát olvassam el azokat az írásokat, amiket valakik szerkesztettek vallásideológiai propaganda céllal, Jézust téve meg főszereplőnek, mint nagyobb tekintély.....akinek a mondanivalóját is saját elképzeléseik alapján válogatták össze, hisz egyetlen ebangélista sem ismerte Jézust valójában, bár vélni sugallják a nevek...., amik később kerűltek felszínre, mint maguk az írások!
És te azt mondod, hogy Jézus tanítása benne van, nem e az írók és fordító-másolók hitéből dakadó történetek és monológok, no meg parabolák találhatóak benne?
Talán ha itt lenne az eredeti Jézus, az tisztázná a dolgokat, de sajna csak a hitbéli megváltók élnek..., a bibliaából képzelet szülötte ként!
Én azt mondtam, hogy foglald össze azokat a tanításokat, amik egyértelműen Jézustól származnak, de ne azt amit annak vélnek!
Jézus azt mondta, hogy nem azért jött, hogy neki szolgáljanak, hanem azért, hogy ő szolgáljon, akkor most hogyan is kell értenem?
Az őszövetségi próféciák, amiket szokás a keresztényeknél Jézusra szabni....., Pl. Ésaiásnál egyenesen szolgaként szerepel!
Jézusnak vannak alapelvei?...., és mik ezek?
Nem kell ecsetelned a ""sorok közül is képes vagy rá kiolvasni" a jézusi tanításokat....
Miért Mózes nem fiú volt, majd férfivé lett, mint Jézus?
Én nem vagyok a nyomtalanul eltünt Mózes szolgája, sem a nyomtalanul eltünt Jézusé sem!
Ha van Isten, az más, az nem Jézus és szentszellem keresztény bálványistenség...
Nos Jézus lenne a szeretet tanítója? Ne butáskodjál már!
Te hogyan hallgatsz Istenre, hamég a hangját sem hallottad, sem nem láttad, nem is ismered, úgy ahogy Jézust sem?