"pont a sztereó féle edzéstervet csinálom" - csináld nyugodtan, bajod nem lesz tőle. Remélem neked beválik, nekem nagyon nem jönne be. Én jobban szeretem a legnagyobb izmokat (hát, mell, láb) külön napra tenni.
"3 edzéssel mi a baj?" - nincs vele baj, de ha ráérsz heti négyszer is lejárni, akkor azért nem kell elvetned, mert majd biztos túledzed magad. Ez hülyeség. A heti négy talán még ideálisabb is, mint a három, mert a fent említett három legnagyobb izom mellett a váll is külön napra kerülhetne.
Itt egy négynapos példa, amit egy versenyzővel készített interjúból másolok ide:
"Minden edzésen egy nagy izom mellet egy kisebb izomcsoporttal foglalkozom. Nálam ez a módszer vált be leginkább. Mellizmaimat a bicepszemmel edzem együtt, hátamat a csuklyásizommal, vállamat a tricepsszel, és combfeszítőimet a combhajlítókkal. "
Én inkább ebből a 4 naposból csinálnék 3 naposat a váll-tricpesz nap más napokra való szétosztásával. Az egyik felét a lábnapra, a másikat meg a hát napra tenném át, a csuklya az úgyis rövid.