Anzika Creative Commons License 2006.11.09 0 0 19

Érdekes ez a fába mart önmagát szabályzó vezeték. A vége is érdekes. Mindenki csinálja meg magának. Valószínű nem vállal érte felelőséget.

Egy villamos vezetőnek az elhelyézésénél több szempontot is figyelembe kell venni. Az a 6-8mm mélység elég kevésnek tűnik. Nem mindegy, a takaró rendelkezik-e olyan mechanikai tulajdonsággal, ami a kutya kaparását kibírja. A kutyák szivesen kaparnak, mielőtt lefekszenek. Egy nagyobb méretű kutya nem kis teljesítményre képes.

Ha le van rendesen takarva, akkor átengedi-e a hőt? A házon elhelyezett dugalj eléggé veszélyes. A hozzávezetésnek (230VAC) a kutya számára hozzáférhetetlennek kell hogy legyen. Célszerű azonkivül FI-relével védeni is, mert a kutya nyirkos, nedves, meg még kapar is. Én veszélyesnek látom a megoldást. Bíztosan meg lehet oldani biztonságosabban is.

A másik fűtőkábel szabályozásához felesleges 140ezer forintos vezérlés. Egy egyszerű szobatermosztáttal szabályozható a hőmérséklet. Párezer forint csak.

Mags hőmérsékletre nincs szükség a házban, mert a kutya megfázik. Amit én csináltam, ott a padlóhőmérsékletet 13-14 fok volt, sehol nem fért hozzá a kutya semmilyen villamos szerelvényhez.

Előzmény: Pépépe (18)