Folytatás:
Amúgy nem megfelelő kifejezés ez az EU-s pénzek „elosztása”, hiszen az NFT2-ben már konkrétan el vannak osztva a pénzek, amennyiben a település képes abba beleillő és megfelelő pályázatot benyújtani és önrészt hozzáadni, az állam szervei (regionális tanácsok, fejlesztési intézmények) elbírálják és mehet is a projekt. Ez a rendszer. Együttműködésen alapul a fejlesztéssel foglalkozó állami szervek és a forrásokat felhasználó önkormányzatok között.
7. Éppen erre van a fejlesztési terv, csak ismételni tudom, kérlek, olvasd el, megtalálható a www.nfh.hu oldalon.
8. Hát, teljesen sosem oldódik meg, de a reformok folytán is csökkenni fog, hiszen pl. a nyugdíjaskorúakkal kapcsolatos intézkedések, amelyek körvonalazódnak, ezt vetítik elő. Ugyebár, „büntetni” fogják azt az esetet – ami annyira széles körű mostanában -, amikor a nyugdíj után tovább dolgozó – ugyanúgy, teljes munkaidőben, eredeti munkakörében – kétszeres ellátásban részesült, de sem járulékot, sem adót nem kellett fizetnie (baromi igazságtalan), most egyrészt az ő oldalán, másrészt a munkaadó oldalán erre pluszterheket vetettek ki, ezáltal elérni kívánják azt a célt, hogy a már nyugdíjaskorúak közül többen adják át a helyüket. Amúgy pont ennek a „támadása” az egyik népszavazási kérdés. Szintén napvilágot látott már a korkedvezményes nyugdíjazás szigorítása, amely ugyanerre a rugóra jár, remélem, hasonló eredményhez vezet.
9. ez evidens. Főleg, ha a termelő üzem nagyvállalat, mert a kisvállalkozások adófizetési moráljáról már ejtettünk itt szót.
10. Na, ez nem igaz, a járulékcsökkentés önmagában nem emeli számottevően a foglalkoztatottságot, amennyiben valamennyire igen, azt hosszú távon teszi, ha teszi.
11. Az összes ellátórendszer rossz és igazságtalan, fenntarthatatlan. Az eü- és nyugdíjkassza hiánya együtt (és külön is) olyan magas, hogy ha kizárólag ezek maradnának fenn, sosem érnénk el az eurózónához (most más tényezőt figyelmen kívül hagyva).Ezek a reformok azonban nem visznek pénzt, az eü- és nyugdíjrendszer átstrukturálása kizárólag takarékosságot eredményez. Ha pl. a 8. alattiakat elolvasod, látható, hogy önmagában pluszkiadásokkal nem jár a költségvetés számára, de természetesen, az eü. ellátások korszerűsítése-fejlesztése, az visz plusz pénzt, de jelenleg nem pont erről van szó.
12. De hiszen megvan! Nem értem – ahogy már leírtam ebben a topikban - , miért nem foglalkozik ezzel senki, az NFT2 több, mint egy évig készült, volt társadalmi vitája (szakmai szervezetekkel, stb., benne van az anyagban, kikkel), s amikor a parlament elé került volna, akkor törtek ki az őszi zavargások. Sokkal nagyobb nyilvánosságot kellett volna kapjon, egyes részeit, sorait, fejezeteit bizony, megtárgyalhattuk volna, így azonban a kormány által került kiküldésre Brüsszelbe (hiszen nem volt idő ilyen széles körű megismertetésre, az események elhaladtak mellette), most aztán ez van. Amúgy nem rossz, ismét kérlek, olvasd el.
13. adócsökkentés – OK, de nem most, most néhány év türelemre van szükség (én is érintett vagyok, de remélem, 2-3 éven belül eljutunk odáig, hogy újra beszélhessünk róla)
14. autópálya-építés: feltétlenül, sőt, minden jövőbeni fejlesztésnek ez a kulcsa.
15. én is folytatom, ha Te folytatod :-)