Nem vagyok vállalkozó:)))
Induljunk ki a jelenlegi helyzetből, mert kár visszamenni mondjuk 1990-ig.
A helyzet adott, ismerjük a hiányt, ismerjük a lehetőségeinket is.
1) Megszorítások ELŐTT komoly adó-tb. befizetés ellenőrzése! Ha én"vezényelhetném" első körben az évi 100 millió felettieket nézném meg de komolyan! ( Itt szokott elcsúszni, mert itt már sógor, koma, csókos is van! )
Oszt ha kiderülne, hogy Buga Jakab kormányközeli vállalkozónak 8 ezer ft.-os adóhiányt állapítottak meg 70 ezer büntivel, tán már ellenőrizni sem kéne!
2.) Megszorításokat kommunikálnám! Azt is hogy miért, mire, meddig, mennyire, és hogy mi lesz a hozadéka!
3.) Termelés beindítása! Mezőgazdaság, élelmiszer piac megnyitása Keletre.
4.) Lakossággal jó viszony kialakítása! ( Horn ezt tudta! Nem is volt rendőrség a Bokros csomagnál! Pedig tüntetés volt! )
5.) Többletbevételekből külső adósság csökkentése legalább az elfogadható szintig ( ismét meghízható adós legyen az ország)
6.) Polgármesterek bevonása az EU-s pénzek elköltésének tervezésébe.
7.) Eus forrásokból termelés,termelés,termelés kialakítása ! Ebben az országban nincs termelés! Nem tudom hogy most miben vagyunk jók, de elektronika, élelmiszer, gyógyszer, szóval amiben jók vagyunk azt FEJLESZTENI! Persze piacokat keresni, mert a termelés önmagában nem jelent semmit!
8.) Munkanélküliség önmagától megoldódik! Temelő üzemek felszívják a lézengőket.
9.) Termelő üzem fizet adót, magánszemély fizet adót, = adóbevétel nő.
10.) Lényeges járulékcsökkentés! ( hozadéka még magasabb foglalkoztatás)
11.) Egyik ellátórendszer megreformálása ( Eü, oktatás, közig) De nem egyszerre mindet! Reform=mindíg pénzt von el! Többszörösen! Nem lehet megszorítások mellett tömni a pénzt valamibe!!!
12.) Nemzeti minimum program kialakítása! FONTOS!!! Mi az állam feladata, mik maradnak állami tulajdonban, mik az ország földrajzi előnyei, mit érdemes/tudunk termelni stb. stb. Szóval átlátható REND kidolgozása! Ezt úgy kell megcsinálni, hogy minden politikai erő elfogadja, nyilvánosság bevonása! ( kimegyünk tüntetni, ha valamelyik kormány megszegi!!! )
13.) Adócsökkentés!
14.) Autópálya építés folytatása.
15.) Majd holnap folytatom mert álmos vagyok:))))