takarito Creative Commons License 2006.11.09 0 0 3413

Nem Mózes vezette ki a pusztából Izraelt hanem a felhőoszlop, így hát senkit nem vezett ki számszerint Mózes a pusztából..

Mózes jelentősége akkor is csak annyi, hogy átadta az üzeneteket, mint a többi említett prófétád.

Jézus azonban nem csak Izraelnek hozott igazságot, szabadulást és gyógyullást, hanem az egész emberiségnek, függetlenóül attól, hogy kell neki vagy sem.

A törvény 2000 éve nem érvényes mint az Istennel kötött szövetség része ezt már régen látni lehet még ha olyan felmagasztalják akkor sem. Ha érvényes volna, mint az Istennel kötött szövetség része, akkor Isten átkai és áldásai a törvényben meghatározott módon kísérnék ma is Izraelt mint a Jézus előtti időkben. Mivel az idők elmúltak, hát pontosan olyan emberi rendelkezés halmazzá változott mint bármelyik ország büntető törvénykönyve.

Ha nem hiszed csinálj égő és ételáldozatot, várd érte Isten áldását, ha megkaptad írd ide hozzászólásban.

Másfelől a szövetség csak Izraellel köttetett és határozott időre, ezért  a pogányoknak Mózes törvényeihez és rendelkezéseihez semmi közük, és ha Izrael sem fordít Mózesre különösebb figyelmet sem Jézus előtt sem Jézus után, akkor te miért erősködsz.

Amikor Izrael nyakasságáról beszéltem puszta figyelemfelkeltés volt részedre, nem én állítottam hanem az általad tisztelt próféták, bizonyítván azt, hogy Mózes eredményeit nem Izraelben elért sikerei között kell keresned.

Előzmény: Paleokrites (3395)