twist Creative Commons License 2006.11.08 0 0 234

Szvsz.érdemes ezt egy kicsit felülről nézni!

Gyurcsány és Orbán feje fölül!

Parlamentális demokrácia nem csak aból áll, hogy megválasztunk valakiket, akik a parlamentben majd döntenek helyettünk! Ez szvsz. csak az egyik oldal!

A másik oldal az, hogy minden információt nyilvánosságra hoznak, ami a kormány, a nyertes pártok tevékenységének megítéléséhez kell.  Amikor ezeket nyilvánosságra hozzák, majd én eldöntöm, hogy kimegyek -e az utcára jelezni, hogy ez a döntés nekem hátrányomra van!  De ha eltitkolják ezeket az infókat , akkor ugye nem tudok jelezni.

Lehet, hogy más pártok ennél sokkal nagyobb gyalázatokat követtek el, de bizony az eltitkolt infók éppen most kerültek nyilvánosságra, ami sajnálatos ugyan, de tény!

Most tudtuk meg!

Most került a NÉP abba a helyzetbe, hogy kinyilvánítsa:  ELFOGADJA-E hogy a poltikusok úgy értelmezik a parlamentális demokráciát, hogy politizálni csak a parlamentben lehet,  más meg nem tartozik ide! Se a közérdekű infók, amivel megítélhetem adott kormány tevékenységét, se a jelzés ( tüntetés, demonstráció ) hogy ez a tevékenység nem tetszik/tetszik nekem.

Ha most sunnyogunk, akkor az lesz az elfogadott,  politikai elit lop, csal hazudik és egyéb gyalázatokat művel, mert 4 évre övé a hatalom!

Lehet így is, csak akkor bizony el kell fogadni azt is, ha Orbán teszi majd ugyanezt!

Akkor is ha tatár módjára teszi, hiszen ez a kormány már megmutatta, hogy a  rendőrséggel le lehet veretni a megnyilvánulásokat.

Arra pedig ki figyel, hogy a megnyilvánulások jogosak-e?

No ezt amit most leírtam má' nemdemokráciának hívják, hanem diktatúrának!

Oszt lehet, hogy Gy. diktatúrája nem lenne olyan elviselhetetlen, de Orbáné? Csurkáé?

Szóval ezt a fajta viselkedést nem szabad hagyni!

Senkinek, semmelyik kormány , politikai erő nem teheti meg velünk, hogy eltitkolja a tevékenységét, amit a mi adónkból, ennek az országnak a javaiból tesz, értünk vagy ellenünk.

Meglátásom szerint ez volt a tétje öszödnek.

Orbán gazságairól oldalakat tudnék írni, most mégis igaza volt!

Felelősöket felelősségre vonni!

Demokráciát helyreállítani ( nyilvánosság, véleménnyilvánítás a parlamenti politizálás mellett !!)

Garantálni, hogy soha többé nem történhet ilyen!

Orbánnak sok undok tulajdonsága van, de nem hülye!

Ha valóban 2009-ig kellenek a megszorítások és olyan erősök lesznek ahogy hallani,   akkor az a hatalom (odal) amelyik ezt megteszi nem fog győzni 2010--ben.

A szakértői kormány azért lett volna jó megoldás,mert a megszorítás nem párthoz, hanem szakértői kormányhoz kötődik, így elvileg bárki nyerhetne 2010-ben.

Mellékhozadéka lehetne, hogy együtt kéne működnie a két erőnek az ország érdekében. ( lehet ez lenne a nagyobb nyereség)

Előzmény: oncogito (231)