Brian Benson Creative Commons License 2006.11.08 0 0 307

Szia! Ezt a képet már sokszor láttam, valóban nagyon izgi... és nagyon olyan... érdekes, hogy ma kora reggel (nem tudom melyik adón, mert olyan kómás voltam még 4-kor), szóval szintén plesiosaurussal gyanusították Loch Ness-t, hogy az ottani szörny is az lenne... ha lenne... alaposan körüljárták a témát, rengeteg szgépes trükk-képpel... A plesiosaurus nem tud kimenni a partra, saját súlya elpusztítaná-, ez azért érdekes, hogy akkor viszont elevenszülőnek kéne lennie, tekintve, hogy sosem találtak semmilyen tojást... az egész tavat szonárral pásztázták, semmi eredmény. Viszont annál jobban vizsgálták a turistákat, meg a szörnyekre kihegyezett turisták hadát, meg a helyieket, akik tódítják az egészet.

Ezt a kép viszont nagyon igazinak tűnik..., sok helyen írnak róla. Egyszer régebben láttam valami olyasmit, hogy épp emiatt kutattak partra sodródott és hosszú ideje bomló tetemek után, hogy hasonlítást tegyenek ezzel a képpel. Az a film azt mondta, hogy egy idő után teljesen felismerhetetlenné válik a tetem, és egészen furcsa alakot ölthet  az "alkatrészek" különböző bomlási sebessége miatt. Mutattak is egy pár ilyet. Hát tényleg. Ezzel a tetemmel az volt a baj, hogy elviselhetetlenül bűzös volt és egy idő után vissza kellett dobni, mert veszélyeztette a zsákmányt, meg a halászokat... és nem volt szakszerű a fényképezés. És épp ez a szkeptikusok nagy fegyvere: lehet, hogy hamisítvány (ez is). Egyéni véleményem szerint, ha ez számít, ez nem hamisítvány, de hogy mi, az rejtély. Ha valóban plesiosaurus, akkor előbb-utóbb fognak találni élő példányokat, éppen úgy, ahogy a második bojtosúszójút is több évtizeddel az első után lelték meg.

Előzmény: eguzki (306)