Én úgy olvastam, hogy Mózes megjelent Jézusnak és beszélt bele....
Isten Mózest választotta ki és soha nem tagadta meg őt, sőt a Törvényt neve alatt jött a köztudatba.....
És ímé eljövén egy bélpoklos, leborula előtte, mondván: Uram, ha akarod, megtisztíthatsz engem.
3.
És kinyújtván kezét, megilleté őt Jézus, mondván: Akarom, tisztulj meg. És azonnal eltisztult annak poklossága.
4.
És monda néki Jézus: Meglásd, senkinek se szólj. Hanem eredj, mutasd meg magadat a papnak, és vidd fel az ajándékot, a melyet Mózes rendelt, bizonyságul nékik.
Mk 2,17
nem azért jöttem, hogy igazakat, hanem hogy bűnösöket hívjak megtérésre.
Mal 4,4
Emlékezzetek meg Mózesnek, az én szolgámnak törvényéről, a melyet rendeltem ő általa a Hóreben, az egész Izráelnek rendelésekül és ítéletekül.
Pedig hiába tisztelnek engem, ha oly tudományokat tanítanak, a melyek embereknek parancsolatai.
8.
Mert az Isten parancsolatját elhagyva, az emberek rendelését tartjátok meg, korsóknak és poharaknak mosását; és sok egyéb efféléket is cselekesztek.
9.
És monda nékik: Az Isten parancsolatját szépen félre teszitek, azért, hogy a magatok rendelését tartsátok meg.
10.
Mert Mózes azt mondotta: Tiszteld atyádat és anyádat. És: A ki atyját vagy anyját szidalmazza, halállal haljon meg.
11.
Ti pedig azt mondjátok: Ha valaki ezt mondja atyjának vagy anyjának: Korbán (azaz: templomi ajándék) az, a mivel megsegíthetnélek:
12.
Úgy már nem engeditek, hogy az atyjával vagy anyjával valami jót tegyen,
13.
Eltörölvén az Isten beszédét a ti rendelésetekkel, a melyet rendeltetek; és sok effélét is cselekesztek.
Nos én szajkózom Mózest, hisz nélküle mégcsak egy picike kis Jézuska sem lett volna...., bár Jézus kis ember volt ahhoz, hogy Mózest alárendelje...., netán lebecsülje, mint itt oly sok önjelőlt istentudorka!
Tuéajdonképpen Jézus miért is jött? elérte a célját, vagyis beteljesedett küldetése? Nem? mIlyen kár, hogy annyiszor fárad.....