lzleo
2006.11.07
|
|
0 0
1180
|
A pihenőidővel kapcsolatosan keresgéltem a neten, és a bodybuilder-en találtam egy edzéstervet, amiből kiollóztam az idevágó részeket:
Flex: KaPower! - 12 hét
Első fázis: 1-4 hét
Az első négy hét az alapozó hét. A gyakorlatokat olyan súllyal végezzük, amivel gond nélkül megy a 10-12 ismétlés, a pihenőidő 30-60 másodperc a sorozatok között.
Második fázis: 5-7 hét
a súlyt növeljük meg akkorára, hogy az eddigi 10-12 helyett a 6-8 ismétlésszám menjen
ahhoz, hogy nagyobb súlyokat használhassunk, növeljük a sorozatok közötti pihenőidőt 2-3 percre
Harmadik fázis: 8-10 hét
az ismétlések számát csökkentsük a 4-6-os tartományba
a sorozatok közti pihenőidő akár 4-5 percre is növelhető, nagyon fontos az erő növekedésével a teljes regenerálódás két sorozat között
Negyedik fázis: 11-12 hét
Ez az utolsó két hét az erő próbája. Ebben a fázisban már csak a három erőemelő gyakorlatot végezzük, azt is heti három alkalommal, nem egymást követő napokon.
A két sorozat közotti teljes regenerálódáshoz 4-5 percnél többre nincs szükség, mert ennél több pihenő alatt kihűlnének izmaink.
Ebből is látható, hogy a 12 mellsorozathoz nem elég 15 perc. Ha 3 percenként odatesszük magunkat, akkor 36 percig tart, és a pihi is a fent említett 2-3 perc lesz.
|
Előzmény: BBéci (1178)
|
|