Nem tartom Pált Jézus alapjainak, hiszen értem az ellentétet közöttük, csak azt nem értem, hogy bizonyos indokaimat miért hagyod ki olyan elegánsan?
Miért nem lehet elfogadni, hiszen most is vannak közöttünk különböző értelmi képességű, más mentális érettségű, eltérő felfogású emberek. És lehet, hogy kevesek ismerik az igazságot, akik ismerik, a szeretetet gyakorolják, vagy akár a mesterek; csak akkor képesek tudásukat átadni, ha szeretet kapcsolat jön létre mester és tanítványa között. Hány ember van, akivel nem lehet kapcsolatot kialakítani?
„Ki ne tudná, milyen az, amikor szeretettel akarsz egy vadembert megállítani.” Ezt is nagyívben kikerülted… „A lelki vadság sem különb, csak a megnyilvánulása más.” Annyiban gyermeki a korai ember, amennyiben értetlen. Jusson eszedbe egy középkori zabálós lakoma. Ki foglalkozott akkor Jézussal, mocskos teli szájjal, züllött gondolatokkal, vagy egy középkori bitófa körül teli szájjal röhögő, ujjongó tömeg… Gondolj bele, hogyan tudnád őket megfogni?
Mesélni, nekik nem elég… Mester-tanítványa? Kiröhögnek, kigúnyolnak…
Ők is hozzátartoznak az emberiséghez, Pálnak rájuk is kellett gondolni, és szerintem Pál idejében a lelkileg még kevésbé érzékenyek lehettek többen is.