Újra nekifutottam. Ez szerintem továbbra is baromság.
Egyszerű matek az egész.
Az állam azért adósodott el, mert többet költött, mint amennyi bevétele volt. Az egyén azért adósodik el, mert többet költ mint amennyi bevétele van.
A politikai érdek és a gazdasági érdek szöges ellentétben áll egymással. Kellenek a szavazatok? Emeljük meg a közalkalmazottak bérét. Leépítés, hatékonyságnövelés volt? Nem. Sok a nyugdíjas, ami sok szavazatot jelent. Emeljük meg a nyugdíjakat, vezessük be a 19-dik havi nyugdíjat is. Van rá fedezet? Nincs, de majd lesz valahogy.
Egyén:
Szomszédnak új autója van? De jó neki. Veszek én is egyet, de nagyobbat/drágábat mint az övé. Nem baj, hogy nincs annyi pénzem, meg fenn is kéne tartani, majd veszek föl hitelt. Igaz, hogy a 2-szeresét pengetem ki érte, de a kis agyammal ezt úgy se fogom fel. A műszaki áruházakban is ezt látni. Normális ember műszaki cikket nem vesz részletre olyan feltételek mellet, ahogy ezt jelenleg sokan megteszik.
Mindenki szeret nagyobb, újabb ingatlanban lakni, nagyobb, újabb autóban eljutni A pontból B-be, de tudni kell meddig ér a takaró!