Majd meglátjuk... eddig havi X volt, most Y ami minimális különbség, január után meglátom mi lesz, ha kiesik a támogatás... ennyi, kiszámolom, hány százalékot emeltek...
Teljesen egyéni lesz ki mit fizet, függ lakástól, kazántól, hőszigeteléstől, belső hőmérséklettől amit beállít...
ps. én kb. 1500 m3-t használok (általányban évente +/- 50m3 eltérés) eddig kb 6800 Ft, támogatással, 5000 ft körül... most egy 7000 Ft körülire számítok, ami a fűtés+melegvíz+főzés, méf nem is sok, a villany víz is 6000 Ft körül...
90 m2 modern jó höszigetelésű ház, igencsak profi turbó igen magas hatásfokú kazánnal...
most áldom magam, hogy az építésnél a 38-as porotetmre ráhuzattam 7 cm hőszigetelést még, a jobb ablakokat vettem, és 100 K val többet áldoztam a kazánra... visszajött 3 év alatt, és még most is hozza a befektetett pénzt...
A szomszéd aki pont akkor építkezett, és ugyan olyan házat, 2x fizet, mert nem hőszigetelt, és nezei kazánt vett... kellett a pénz a pezsgőfürdőre és hasonló fontos dolgokra...
de ez más tészta, ki mennyire figyeli az ilyen dolgokat, mert szerintem a legtöbben nem igazán nézik, vesznek valamit és kész... a fürdő átépítése fontosabb, mint a hőszigetelés, és jó fűtés...