Nagyon szép, gratulálok! Egyben egy CX3 demó?
Lassan nekem is kell nyitni egy feltevős oldalt, de van egy, melyet lehet hogy felfejlesztünk.
Misi kész lett a szimmetrizálással, és az új vezérléssel. Ebben az a lényeg, hogy eddig 3 drót kellett a 3 sebességes lezli vezérléséhez. Most az egy szabadon maradt 5. elég a hatból és mégis megvan. A két lezlit elég rádugni, aztán hadd szóljon!
A TREKII finomszabályozása is befejeződött. Méghogy nem úgy szól egy tranyós Hammond mint a csöves??!! :-D
122 <->147 leslie erősítő:
Elvileg a lényeg, a 122-es szimmetrikus bemenetű 40W, így nem kell neki előerősítő külön, az A0-28 elég izmos jelet biztosít számára.
A 147-es meg asszimmetrikus (mint egy monó jack) ~35W, oda kell a preamp pedál ami külön zajforrás, jel színezés.
Van mégegy, a 251-es erősítő. Gyakorlatilag egy kicsit visszavett 147-es ~30W, ami mellé még egy 10W-os külön végfokot is beillesztettek a zengetős csatornának. (ami tök felesleges)
Egyéb difik: A 122-es ECC82-es előfoka 130V-ot kap, míg a 147-esé 115V-ot. A 122-esben egy második ECC82 cső van félig kihasználva a csendesebb motorkapcsolás érdekében, míg a 147-nél egyszerűen a nagyfesz csapdossa a váltórelét.
Szemmel láthatóan kisebbek a 147-es tápegység és kimenőtrafói mint a 122-é. Kb 5%-al.
A fentiek tükrében érthető hogy egy B3-mal a 147-es miért szól kissé torzabban, meg kissé halkabban, ami lehet jó, ízlés kérdése. Ennek ellenére Misi úgy megbűvölte a 147-et, hogy utolérte a 122-esemet néhány kapcsolás módosításával. Mind magasban, mind mélyben sokat erősödött a hangkép. Igaz a 122-est tovább lehetett volna húzni vagy 60-70W-ra, de a hanxórókat is féltem, eddig is elég hangos volt, meg így egyformán szólnak a lacikák. Egyetlen kis hátránya a 147 tuningnak, hogy a végfokcsövek élettartama 30 évről lecsökken kb. 15 évre :-) Ennyi meg szerintem belefér. Szóval drága a 147-es erősítő, de a 122 egy picit méginkább ugyanolyan állapotban. Bárki akármelyikhez hozzájuthatna, ragadja meg az alkalmat, mert nagyon jó cuccok.
Ki jönne Bécsbe 8-án Brian Augerre?
Zs.