Ha nem ismersz törvényi előírásokat, az a Te dolgod, de ez már több, mint rosszindulatú csúsztatás: "persze, hogy megvan, egy része a választási költségvetésben; talán kikereshető, hogy annak bevételét éppen a hiány csökkentésére kellett volna fordítani"
Nem lehet államadósságra elszámolni a privatizációs bevételt, csak könyvelési trükkökkel és akkor is kétségesen. Lehet, hogy Te ezt nem tudod, de ez tény.
"Nem válaszoltál a kérdésemre: "Ez a reform nyilvánvalóan tőlünk is áldozatokat igényel majd." ezt írtad. Kifejtenéd ? Tőlem például milyen áldozatot vársz ?"
Nem én várok Tőled áldozatot, hanem az állam:az időközben lecsökkentett SZJA egy részét (nem az egészet!) kéri most vissza szolidaritási adó formájában. Ha jól emlékszem, a legfelső sáv nemrég még 40 % volt, most 36 %, nos, ennek a 4 %-nak egy részét - az évi 6,7 millió feletti jövedelemnél, onnan indulóan - kérik vissza. Te nem így tudod?
"felélés alatt nem az általad "osztogatásnak" nevezett műveletet értem, hanem az egyéb pénzkiáramlást, állami költekezést, melyeknek csekély kontrollja volt; "
Tudom, hogy ezt érted, de a hiány (és ezzel a megszorítások) oka véleményem szerint nem ez, hanem az osztogatás.
A fejlesztési tervet belinkeltem a másik topikba (140 oldal).
"nem lehet a következő négy évtől jobbat várni, mint az előző négy volt, ugyanaz a tehetségtelen kormány maradt hatalmon,"
Más a cél, más a csapat, most van egy programsorozat - az egyik a másikra épül -, a kormányfő személyén felül - aki pont a változtatás mellett állt ki az öszödi beszédben - nem túl sok azonosságot látok.