cápaFeri Creative Commons License 2006.11.02 0 0 4703

Laikus vagyok fényezés témában, de rövid autószervizes pályafutásom alatt egy metálfényezésű autót sem láttam úgy fényezni, hogy csak a sérült elemet fújták. Saját autóm (corsa-b, türkizmetál) is volt karambolos, metálfény volt rajt és annak ellenére, hogy csak egy éves volt (nem volt fakó, régi fényezés) természetesen a következő elemekbe vagy 30 centire belefújtak. Nem is vette észre senki sem, hogy majd az egész elejét cserélték a gépnek, mivel minden alkatrész cserére ment, a fényezés meg tök olyan lett, mint az eredeti. Legalábbis nem volt éles határ a két fényezés között, hanem  "szembecsapós átmenet".

Azért én a helyedben értekeznék egy olyan szakival, akinek nagy körzetben jó híre van, tuti jó fényező, mert nagyon csúnya tud lenni az eltérő két szín. Pláne, hogy az eredeti fényezés sem a legtutibb a lacsikon, már új korában is észre lehet venni a fém ill. a műanyag alkatrészek közötti fényezési különbséget a fényezés vastagsága, valamint a két anyag által megkívánt eltérő fényezési technika nem tökéletes betartása miatt. Ha valaki nem hiszi, napsütéses időben alaposan nézegesse meg a szalon előtt álló alaposan lesuvickot lacsikat. Én is ezt tettem és azt tapasztaltam, hogy a műanyagon sokkal mattabb, kissé sötétebb a szín, nem ugyanúgy veri vissza a fényt különböző szögekből. Mielőtt valaki rámfogná, hogy szőrszálhasogató vagyok, vagy rossz a szemem, elmondom, hogy a toyotáknál, a vw-knél, a bmw-knél, stb. nem láttam ilyet. Sajnos meg is tapasztaltam ennek a vékony festéknek a hátrányát, ugyanis egy pillanatra hozzáért az első lökösöm oldalához egy pehelykönnyű kapu széle, amikor az autó a kapuban állt és máris egy késhegynyi helyen csak az alapozó látszik. :-(( Vigyázni kell, mert egy jól megtermett cserebogár nagyobb tempónál ennyi erővel ugyanígy lenyúzhatja a színt. Hihetetlen spórolás ez...méghogy két rétegű metál és + 85000...Hmmm....:-((

Előzmény: georgbob (4702)