Novi1 Creative Commons License 2006.11.02 0 0 4701

Vagy ez részemről naívság???

Hali Georgbob!

Az elvárás/od/ jogos.

Sajna :-( tapasztalatból tudom, hogy a javítható részeket javítják, a cserélendőt cserélik, akármennyire is korrekt a szervíz. Nekem korrektül megoldották vácott anno.

Egy dologra azért nem árt odafigyelni /én ezt saját bőrömön tapasztaltam/;

a fényezett felületeket természetes fénynél nézd át /a szín idő múltával úgy is 'beérik', de a nagyobb színeltéréseket észre lehet venni/, s átvételnél hívd fel a javítók-átadók figyelmét, hogy amennyiben néhány hónapon belül nem 'érik egybe' a javított elemek színe az eredetivel, garanciális korrekcióra fogsz igényt tartani...

Ugyanis: a kikevert szín komponenseinek alkotóelemei 'tól-ig' határon belül vannak meghatározva. Igy megeshet hogy, az egyik színösszetevőből az alsó határ, míg a másik színösszetevőből a felső határ érték kerül /minden rosszindulat nélkül/ kikeverésre. Ekkor az elválasztott elemek /pl: fényezett lökös és gyári hátsóajtó/ között, szemmel is látható árnyalatbeli különbség adódhat.

Mindez kivédhető úgy, ha a nem sérült elembe úgy belefényeznek, hogy átmenetet képezzen az eredeti és a frissen fújt szín, az elemek között /ami a vizualitás megtévesztésére, valamint az esztétikum kiemelésére is szolgál :))/. 

A fentieket /kilincs ügyben/ ajánlom Komis kollégának is figyelmébe  :-))

Mindenkinek a legjobbakat :o))

Novi  >;-))

Előzmény: georgbob (4697)