(sziget)
2006.11.02
|
|
0 0
270
|
Saszet Géza SZÍNES CERUZÁK
Z ö l d
Kérnék egy kis zöld nyomdafestéket Fűzöldet Az ég a fű a virágok színének nincsen ára. A nélkülöz- hetetlen dolgokra áldozni kell. Erre a zöldre föl- tétlenül szükségem van. A zöld nem freudi alapon hanem kivénhedt világunk számára pszichoanaliti- kus szín Például ennek a szónak, hogy FEKETE zölden semmi értelme s az összes elvontságok zöl- den igazán zöldek
S á r g a
A sárga ceruzák hosszú életűek s a hosszú élet? dolgok megsárgulnak A gyermekek a napot is in- kább naranccsal festik Én kékre festeném A sárga fellázít és sohasem tudom miért lázadtam fel Talán a halál ellen amely haló bélyeget üt az elmúlni nem akaró színekre míg kifakulnak pedig a fény kék mint a szemem sugara vagy zöld vagy barna vagy- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
P i r o s
Valamikor pirossal rajzoltam az istent mert azt akartam hogy nagyon szép legyen s a szakálla ne- vessen mint a ribizli a pipacs vagy Paprikajancsi orra Lehet hogy a piros isten lett tilos A stoplámpa isten szeme A piros ruhák is isten szemei a tilosban mégis öröm maradt szabályt hágni isten szeme előtt hogy szívverésem életben maradjon - - - - - - - - - - -
|
|